Valul șase ar putea veni exact în perioada concediilor, adică în luna august, atunci când autoritățile estimează 10.000 de infectări pe zi.

Citeste si: Un nou focar de COVID în judeţul Timiş. Trei pacienți testați pozitiv la Spitalul Județean Timișoara

Spitalele din prima linie sunt aproape pline, iar medicii iau în calcul redeschiderea unor circuite pentru tratarea infecției la bebeluși.
Conform ultimei raportări transmise de Ministerul Sănătății, peste 900 de români infectați au rămas în spitale pentru verificări.

Citeste si: A început valul 6 al pandemiei în România. Medicii din Timișoara: "Trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău"

Medicii din Timișoara spun că trebuie să ne pregătim de ce e mai rău

Se înregistrează o creștere alarmantă a numărului de pacienți COVID la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. În ultimele două zile, 6 copii au fost internați cu coronavirus.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vorbim de un început de val 6.  Din fericire, în România, cel puțin deocamdata, acest nou val care se bazează pe două subtulpini Omicron, BA4 si BA5, este mult mai redus decât în restul Europei.

Citeste si: Primul deces cauzat de hepatita necunoscută a fost înregistrat în Grecia, la un bebeluș

Cele doua subtulpini sunt însă mult mai contagioase, și asta se vede și în rapiditatea cu care se extinde infecția. Sunt țări care se confruntă acum cu zeci de mii de cazuri pe zi", a declarat Oancea, potrivit publicației  Opinia Timisoarei.

Citeste si: Noua subvariantă a coronavirusului este de cinci ori mai infecțioasă și vine din India

Noua subvariantă a coronavirusului este de cinci ori mai periculoasă

40 de cazuri de infectări cu noua variantă a coronavirusului au fost confirmate în India, cele mai multe fiind descoperite în Australia, Canada, Germania, Marea Britanie și Noua Zeelandă.

Citeste si: China închide un oraș cu 13 milioane de locuitori, după ce au fost descoperite 18 persoane infectate cu Covid-19

„Cred că există o limită în acest sens. Deja actuala variantă BA.5 este eficientă și o vedem în numărul mare de infecții pe care le provoacă. Nu știu însă cât de mult poate crește capacitatea de contagiune. Și nu cred că este un proces care se poate repeta la infinit”, afirmă un virusolog italian.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si