Spitalele din prima linie din Capitală sunt aproape pline. Valul șase de Covid creează probleme
Valul 6 de Covid-19 ar putea face din nou victime numeroase în România, iar autoritățile estimează un numpr de 10.000 de infectări pe zi.
Valul șase ar putea veni exact în perioada concediilor, adică în luna august, atunci când autoritățile estimează 10.000 de infectări pe zi.
Citeste si: Un nou focar de COVID în judeţul Timiş. Trei pacienți testați pozitiv la Spitalul Județean Timișoara
Spitalele din prima linie sunt aproape pline, iar medicii iau în calcul redeschiderea unor circuite pentru tratarea infecției la bebeluși.
Conform ultimei raportări transmise de Ministerul Sănătății, peste 900 de români infectați au rămas în spitale pentru verificări.
Se înregistrează o creștere alarmantă a numărului de pacienți COVID la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. În ultimele două zile, 6 copii au fost internați cu coronavirus.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
“ Vorbim de un început de val 6. Din fericire, în România, cel puțin deocamdata, acest nou val care se bazează pe două subtulpini Omicron, BA4 si BA5, este mult mai redus decât în restul Europei.
Citeste si: Primul deces cauzat de hepatita necunoscută a fost înregistrat în Grecia, la un bebeluș
Cele doua subtulpini sunt însă mult mai contagioase, și asta se vede și în rapiditatea cu care se extinde infecția. Sunt țări care se confruntă acum cu zeci de mii de cazuri pe zi", a declarat Oancea, potrivit publicației Opinia Timisoarei.
Citeste si: Noua subvariantă a coronavirusului este de cinci ori mai infecțioasă și vine din India
40 de cazuri de infectări cu noua variantă a coronavirusului au fost confirmate în India, cele mai multe fiind descoperite în Australia, Canada, Germania, Marea Britanie și Noua Zeelandă.
„Cred că există o limită în acest sens. Deja actuala variantă BA.5 este eficientă și o vedem în numărul mare de infecții pe care le provoacă. Nu știu însă cât de mult poate crește capacitatea de contagiune. Și nu cred că este un proces care se poate repeta la infinit”, afirmă un virusolog italian.