Raed Arafat a declarat, în exclusivitate pentru digi24.ro, că spitalele din România trebuie să se pregătească pentru război.

Anunțul făcut de Arafat vine în urma constatării faptului că spitalele din țara noastră nu sunt pregătite pentru a acorda ajutorul necesar în cazul izbucnirii unui război în România.

„Este obligatoriu”, a declarat Raed Arafat cu privire la pregătirea unităților spitalicești.

Pregătiri intense la spitale, pentru război

Potrivit declarațiilor lui Raed Arafact, spitalele au nevoie urgentă de reabilitări. Pregătirile spitalelor pentru război sunt considerate obligatorii, în condițiile în care, secții precum terapia intensivă sau chirurgia nu îndeplinesc standardele necesare în cazul unui conflict armat.

"Mai este de lucrat pe sistem, mai este de lucrat pe partea de capacități, mai este de lucrat pe partea de capacități de terapie intensivă, mai este de lucrat pe partea de capacități chirurgicale. Este mult de lucrat și aici", a declarat Raed Arafat, în exclusivitate, pentru digi24.ro.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În ciuda menționării faptului că românii nu trebuie să se teme de posibilitatea izbucnirii unui război, Raed Arafat a mărturisit că toate statele membre NATO au început pregătirile spitalelor. Mai mult decât atât, Arafat a precizat că pregătirea spitalelor din România este necesară indiferent dacă începe sau nu, un război.

Citește și: Cum s-a schimbat Rusia în 2 ani de război? Lider NATO: "Mai mult de jumătate din populația rusă își dorește să intre în Uniunea Europeană"

raed arafat

Raed Arafat a dispus pregătirea spitalelor pentru război

[Sursa foto: Facebook]

"Este mult de lucrat și aici. Să știți că se lucrează, nu numai în România. Se lucrează peste tot pentru pregătirea sistemelor sanitare din țările membre NATO pentru a face față unei eventuale situații de conflict... S-a discutat despre necesitatea ca sistemele să fie mai pregătite, cu viziune spre accidentele colective, indiferent de cauza lor, spre a primi un număr mare de accidentați, că vin din altă țară, că vin din țară, dacă vin din cauza unui conflict sau vin din cauza unei catastrofe, oricum trebuie să fim pregătiți", a declarat Raed Arafat, potrivit sursei citate anterior.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Raed Arafat a declarat că proiectul de pregătire al spitalelor a început, este obligatoriu și va fi urgentat de preluarea unor fonduri de aproape 100 de milioane de euro. 

"Recent am luat un proiect de 96,5 milioane euro pentru crearea unui stoc medical și de detecție și de monitorizare pe partea de chimic, biologic și radio-nuclear. Un stoc pe care noi îl creăm în România în numele Uniunii Europene și sunt alte țări similare nouă care au luat astfel de sume ca să facă aceleași lucru.

Astea toate cresc nivelul de pregătire", a declarat conform aceleiași surse, Raed Arafat, cu privire la nivelul de pregătiri în care se situează România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si