In articol:
Raed Arafat a declarat, în exclusivitate pentru digi24.ro, că spitalele din România trebuie să se pregătească pentru război.
Anunțul făcut de Arafat vine în urma constatării faptului că spitalele din țara noastră nu sunt pregătite pentru a acorda ajutorul necesar în cazul izbucnirii unui război în România.
„Este obligatoriu”, a declarat Raed Arafat cu privire la pregătirea unităților spitalicești.
Pregătiri intense la spitale, pentru război
Potrivit declarațiilor lui Raed Arafact, spitalele au nevoie urgentă de reabilitări. Pregătirile spitalelor pentru război sunt considerate obligatorii, în condițiile în care, secții precum terapia intensivă sau chirurgia nu îndeplinesc standardele necesare în cazul unui conflict armat.
"Mai este de lucrat pe sistem, mai este de lucrat pe partea de capacități, mai este de lucrat pe partea de capacități de terapie intensivă, mai este de lucrat pe partea de capacități chirurgicale.
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
În ciuda menționării faptului că românii nu trebuie să se teme de posibilitatea izbucnirii unui război, Raed Arafat a mărturisit că toate statele membre NATO au început pregătirile spitalelor. Mai mult decât atât, Arafat a precizat că pregătirea spitalelor din România este necesară indiferent dacă începe sau nu, un război.
"Este mult de lucrat și aici. Să știți că se lucrează, nu numai în România. Se lucrează peste tot pentru pregătirea sistemelor sanitare din țările membre NATO pentru a face față unei eventuale situații de conflict... S-a discutat despre necesitatea ca sistemele să fie mai pregătite, cu viziune spre accidentele colective, indiferent de cauza lor, spre a primi un număr mare de accidentați, că vin din altă țară, că vin din țară, dacă vin din
Raed Arafat a declarat că proiectul de pregătire al spitalelor a început, este obligatoriu și va fi urgentat de preluarea unor fonduri de aproape 100 de milioane de euro.
"Recent am luat un proiect de 96,5 milioane euro pentru crearea unui stoc medical și de detecție și de monitorizare pe partea de chimic, biologic și radio-nuclear. Un stoc pe care noi îl creăm în România în numele Uniunii Europene și sunt alte țări similare nouă care au luat astfel de sume ca să facă aceleași lucru. Astea toate cresc nivelul de pregătire", a declarat conform aceleiași surse, Raed Arafat, cu privire la nivelul de pregătiri în care se situează România.