Spitalele militare din țară vor prelua mai mulți pacienți COVID-19. Direcția Medicală a MApN a dispus suplimentarea forțelor și mijloacelor pentru ca spitalele militare să vină în sprijinul celor civile.

La Sibiu, care se confruntă cu cea mai mare creștere a cazurilor din țară, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” își va extinde, începând din data de 13 noiembrie, capacitățile de tratare a pacienților pozitivi la infecția cu SARS-CoV-2.

Citeste si: Studenții la Medicină, aduși de Guvern în prima linie a luptei împotriva COVID-19 (VIDEO)

Prin preluarea, în seara zilei de 12 noiembrie, a cinci ventilatoare suplimentare de la Departamentul pentru Situații de Urgență, spitalul militar sibian va extinde capacitatea ATI COVID-19 cu până la cinci paturi, care se vor adăuga celor cinci existente deja. De asemenea, capacitatea de tratament a pacienților cu forme medii și severe de boală, va fi extinsă, tot din aceeași zi, de la șase la 15 paturi.

Spitalele militare din Iași, Cluj-Napoca, Otopeni și București, în prima linie a războiului cu un inamic nevăzut 

Spitalele militare din Iași și Cluj-Napoca preiau bolnavi de COVID 19, venind astfel în sprijinul populației din zonele respective, puternic afectate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

La spitalul de campanie ROL 2, de la Otopeni, toate corturile au fost înlocuite cu containere, lucrări similare fiind desfășurate în prezent la SMMIT Timișoara și SMMIT Constanța, potrivit Digi24.

Institutul Medico-Militar (IMM) sprijină Direcțiile de Sănătate Publică ale Municipiului București și județului Mureș pe două linii de efort- studenți din anii 2 și 3 își desfășoară în mod voluntar activitatea în cadrul call-center-urilor operaționalizate de cele două DSP-uri, pentru desfășurarea anchetelor epidemiologice, iar 62 de studenți din anii 4, 5 și 6 de la IMM București și 17 de la IMM Târgu Mureș s-au oferit

voluntari pentru a-și desfășura activitatea în spitalele militare din țară, în facilitățile de tratare sau suport COVID-19 sau în cele ATI.

Citeste si: Mutația coronavirusului din Danemarca. Autoritățile din România iau o decizie radicală

La Galați, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti” a început, în seara zilei de 12 noiembrie, pregătirile pentru a deveni unitate medicală de suport COVID-19, cu o capacitate totală de 25 de paturi. Pentru tratarea cazurilor medii și severe sunt pregătite 20 de paturi, dintre care 10 asigură suport de oxigen noninvaziv. Pentru tratarea pacienților cu forme critice de boală au fost alocate cinci paturi ATI (dintre care trei asigură suport ventilator invaziv și două, noninvaziv).

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Începând de duminică, 15 noiembrie, unitatea spitalicească militară din Galați va prelua pacienți confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Directorul medical împuternicit al unității medicale, locotenentul-colonel medic Constantin Vlase, este cel care a asigurat managementul militar al Spitalului Județean de Urgență din Deva în perioada stării de urgență.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si