Planul roșu a fost activat vineri dimineața în județul Gorj, unde stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, spital Covid, s-a stricat.

UPDATE  - Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu Jiu, Mihaela Floroiu, a declarat că 14 pacienţi de la Târgu Cărbuneşti vor fi primiţi la această unitate medicală, patru dintre ei ajungând deja, starea lor fiind stabilă. 

“Suntem pregătiţi pentru primIrea a 14 pacienţi care vor fi transferaţi pe secţiile ATI.

A fost suplimentat numărul de paturi pe ATI în cele trei clădiri ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, avem cinci paturi suplimentaRe la secţia ATI, patru locuri la Spitalul de pe strada Tudor Vladimirescu, acestea au fost deja ocupate, pacienţii sunt stabili şi sunt deja pe secţie şi mai avem cinci locuri disponibile la clădirea de la Boli Infecţioase. Doar 14 paturi avem noi disponibile, patru pacienţi sunt deja la noi pe ATI în stare stabilă, urmează să îi primim şi pe restul. Sunt pe drum ambulanţele”, a afirmat Mihaela Floroiu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Prefectul de Gorj Marcel Iacobescu a precizat pentru News.ro că pacienţii de la Târgu Cărbuneşti vor fi transportaţi la spitale din Târgu Jiu, Novaci şi Rovinari.

A cedat instalația de oxigen

Doi pacienți de la secția ATI a Spitalului din Târgu Cărbunești, unde stația de oxigen s-a stricat vineri dimineața, au murit, a declarat prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu.

”Sunt două persoane decedate, din informațiile pe care le am de la medici, de la directorul Spitalului, acestea nu pot fi asociate cu evenimentul, întrucât erau într-o stare deosibit de gravă și oricum ar fi decedat.

Citeste si: VIDEO| Un imobil cu 3 etaje a fost spulberat în urma unei explozii devastatoare ce a avut loc în China

A fost activat planul roșu

”Localitatea Târgu Cărbunești/GJ- la instalația de oxigen a Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești s-a produs o defecțiune. La nivelul unității sanitare sunt internați 152 de pacienți infectați cu COVID-19. Începând cu ora 07.36 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. ISUJ GJ va solicita sprijin la structurile din județele limitrofe pentru asigurarea necesarului de oxigen până la remedierea defecțiunii. Forțe MAI la fața locului”, transmit autoritățile. 

Citeste si: A dat foc unei mănăstiri din răzbunare. O mare parte din clădire a fost însă distrusă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si