Spitalul Foisor din Capitala are trei sectii, doua de ortopedie-traumatologie, o sectie de ATI si opt sali de operatii dotate dupa cele mai inalte standarde
Pentru fiecare bolnav, fiecare secunda conteaza. De acum, toti pacientii aflati in stare grava si care necesita tratament la Spitalul Foisor din Capitala au sanse mai mari la viata. Spitalul are trei sectii, doua de ortopedie-traumatologie si o sectie de ATI, precum si opt sali de operatii dotate la cele mai inalte standarde.
Managerul Spitalului de Ortopedie si Traumatologie Foisor, Dr. Stoica Ioan Cristian: Pacientul are dreptul, este un drept constitutional, la cea mai inalta calitate de ingrijire.
Sistemul sanitar al capitalei intra de azi in randul lumii civilizate. Spitalul Foisor are 3 corpuri nou-noute, alaturi de cel inaugurat in 2014, pe vremea fostului edil, Sorin Oprescu.In
salile de operatie pot fi efectuate orice interventii chirurgicale, saloanele sunt ultramoderne, dotate cu instalatie de clima computerizata si acces gratuit la internet.
Andreea Radu, reporter Stirile Kanal D: Constructia acestui spital a necesitat o investitie de 37 de milioane de euro, bani la care se adauga alte 7, 5 milioane de euro, bani pentru tehnologie ultra moderna.
La acestea se adauga o instalatie automata de spalare si sterilizare a paturilor.
Ioan Carstocea, reprezentant firma echipamente medicale: Unic in Romania in momentul de fata, asigura o reducere a riscurilor de infectie nozocomiale intraspitalicesti.
Managerul Spitalului de Ortopedie si Traumatologie Foisor, Dr.
Stoica Ioan Cristian: Patul urmeaza pacientul in tot circuitul. Cand se intoarce de pe masa de operatie, se intoarce pe un pat curat si cald, pentru ca se si incalzeste.
Cu opt mese chirurgicale complet accesorizate, 12 aparate de anestezie de inalta performanta, medicii vor putea salva mai multe vieti.
Florian Bodog, Ministrul Sanatatii: Spitalul de Ortopedie si Traumatologie Foisor este pregatit sa faca fata oricaror interventii la standard europene.
Pana acum Foisor este unicul spital de stat din Romania unde pacientii au parte de tot confortul. Unitatea va fi deschisa pentru bolnavi peste aproximativ 6 saptamanani. Procesul de reconstructie, extindere si monitorizare a inceput in 2009, insa din cauza birocratiei a putut fi finalizat abia acum. (01.02, 01.09 taie panglica)
Gabriela Firea, primar Capitala: Din nefericire si acest proiect, ca si altele, era blocat. Existau anumite neintelegeri si chair conflicte intre constructor, consultat, proiectant, ssmb sau chiar primarie.
Din 2018, municipalitatea promite si consolidarea si dotarea cladirii vechi si transformarea acesteia intr-un centru de educatie si cercetare.