În cealaltă parte a Timișoarei, o clădire părăsită de mai bine de 20 de ani va fi transformată în Institut Regional Oncologic. 200 de milioane de euro investesc autoritățile în acest institut.

Lucrările au început în luna iunie. Banca Mondială este cea care se ocupă de asigurarea fondurilor, execuția lucrărilor și asigurarea celor necesare.

Spitalul Județean din Timișoara va găzdui Centrul de Mari Arși. România va avea 50 de paturi pentru marii arși

Spitalul Județean din Timișoara va găzdui Centrul de Mari Arși. România va avea 50 de paturi pentru marii arși

[Sursa foto: Opinia Timișoarei]

Noul spital ajunge la 66.000.000 de euro

Noul spital de la Timișoara ajunge la o valoare de 66.000.000 de euro. Banii vin de la Banca Mondială. Aici va funcționa și Centrul de Mari Arși care va fi ridicat de la zero.

Lucrările au început în această vară și ar trebui să fie gata în anul 2025.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Este de o importanţă naţională acest obiectiv. Se impune o clădire de legatură care să conecteze clădirile existente. Nu excentrică cum este acum, la marginea uneia din cele trei clădiri, ceea ce ne obligă să transferăm pacienţii de la o secţie la alta cu targa sau ambulanța”, a spus managerul Spitalulului Județean Timișoara, Dorel Săndesc, potrivit Observatornews.ro. 

Centrul va avea 12 paturi pentru marii arși, 6 paturi pentru recuperare, un nou serviciu pentru primiri urgențe, un bloc operator nou, o nouă secție de terapie intensivă care va avea 45 de paturi pentru

pacienții în stare gravă și un heliport suspendat.

„Centrul de la Timişoara e cel mai avansat. După ce finalizăm aceste proiecte, o să ajungem la 50 de paturi de mari arşi, inclusiv pediatrice”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Acum, România are 34 de paturi pentru marii arși. Un număr mic pentru pacienții unor tragedii precum Colectiv sau Crevedia. Studiile arată că anual, 10.000 de pacienţi cu arsuri merg la spital.

Dintre aceștia, 4.000 necesită îngrijiri avansate.

În partea opusă a Timișoarei, o clădire veche și părăsită va fi transformată în Institut Regional de Oncologie. Este vorba despre un proiect care ajunge la 200 de milioane de euro. Institutul va avea 250 de paturi pentru spitalizare continuă, ambulatoriu, 26 de cabinete, zonă pentru diagnosticare, bloc operator, terapie intensivă, laboratoare de radioterapie și medicină nucleară dar și un centru de transplant medular și afereză de celule stem.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si