Spitalul mobil COVID-19 de la Leţcani se va redeschide până la sfârşitul acestei săptămâni
Șeful DSP Iași, Vasile Cepoi, a declarat marți, 5 octombrie 2021, faptul că spitalul mobil de la Leţcani va fi redeschis în următoarele zile. De asemenea, el a precizat că în prima fază vor fi funcţionale şase locuri la Terapie Intensivă, după care numărul de paturi la ATI va creşte.
Şeful DSP Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat că autorităţile intenţionează ca spitalul mobil de la Leţcani, închis la începutul acestui an, să fie redeschis cât mai repede, dar că mai trebuie rezolvate unele probleme de natură juridică.
La început vor fi funcționale doar 6 paturi la ATI
"Urmează finalizarea unor acte juridice privind preluarea spitalului mobil Leţcani de către ISU şi stabilirea unui parteneriat cu spitalul de Boli Infecţioase. Vrem ca până la sfârşitul acestei săptămâni să fie deschisă această unitate, în condiţiile în care UPU de la spitalul Sfântul Spiridon este blocată deja cu pacienţi de terapie intensivă", a afirmat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.
Şeful DSP Iaşi a mai declarat că urmează ca la spitalul mobil de la Leţcani să fie adus un stocator de oxigen, care va permite instalarea mai multor paturi de terapie intensivă.
Spitalul mobil din Leţcani a fost predat spre folosinţă, din septembrie 2020, Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, ca secţie exterioară a acestei unităţi medicale. El a fost achiziţionat în perioada în care preşedinte al CJ Iaşi era Maricel Popa, lider PSD Iaşi.
Unitatea mobilă a tratat aproximativ o mie de bolnavi, iar la începutul acestui an a fost închisă. Actualul şef CJ Iaşi, liberalul Costel Alexe, a spus, în repetate rânduri, că ar exista serioase semne de întrebare privind modul în care a fost achiziţionat spitalul mobil de la Leţcani.
Municipiul Iași a pierdut lupta cu virusul SARS-CoV-2
În data de 2 octombrie 2021, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat faptul că lupta cu virusul a fost pierdută la Iaşi, în condiţiile în care ambulanţele cu bolnavi aşteaptă la rând, iar spitalele au epuizat resursele disponibile.