Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Florin Roșu, a precizat că, deși panta este una ascendentă, încă nu se simte presiunea din valul patru.
"Mai avem locuri libere în Spitalul de Boli Infecţioase, dar lucrăm în sistem hibrid, adică vrem să păstrăm paturi disponibile şi pentru alte patologii. Unitatea mobilă de la Leţcani a preluat deja primele cazuri. Toate condiţiile sunt asigurate la spitalul mobil.

În Spitalul de Boli Infecţioase avem 50 de locuri libere pentru pacienţii cu forme medii spre severe şi alte opt la Terapie intensivă. Este o creştere suportabilă pentru sistemul medical. Deşi panta este ascendentă, nu se simte presiunea din valul patru", a explicat medicul Florin Roşu pentru news.ro.

Citeste si: Bilanț Coronavirus, 1 februarie. Record absolut de cazuri noi: peste 40.000 de infectări în ultimele 24 de ore și 97 de decese raportate

Recomandările managerului Spitalului de Boli Infecțioase din Iași

El le-a recomandat oamenilor să se prezinte la medic imediat ce apar primele simptome de Covid-19.
"La persoanele vaccinate, de regulă evoluţia este una severă doar dacă mai există şi alte boli grave", a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
Medicul ieșean consideră că sistemul medical va face față chiar dacă valul cinci va mai dura 10-15 zile.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Vești bune pentru români. Concertele și evenimetele mari ar putea fi reluate de la 1 mai

Numărul de infectări este în creștere

Un nou record de infectări s-a înregistrat pe 1 februarie, și anume 40.000 de cazuri, la nivelul nivelul întregii țări.

Până marţi, în judeţul Iaşi au fost confirmate 88.449 de cazuri de COVID, cu 1.035 mai multe faţă de ziua precedentă. În Bucureşti sunt 5.674 de cazuri noi de COVID-19, în Timiş- 1.867, Cluj- 1.638, Bihor- 1.320, Constanţa- 1.287, Braşov- 1.200,  Iaşi- 1.035, în celelalte judeţe bilanţul zilnic al cazurilor fiind sub 1.000. 

Citeste si: Ministrul Educației anunță ca toate școlile din județul Cluj întră în sistem online de săptămâna viitoare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si