Close sidebar
Close sidebar

Spitalul Mobil de la Lețcani pentru pacienții infectați cu COVID-19 intră în conservare

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi a anunțat, miercuri, că Spitalul Mobil de la Leţcani destinat pacienților bolnavi de COVID-19, intră în conservare pentru următoarea perioadă.

Madalina Grigore,

Spitalul Mobil de la Lețcani va fi închis pentru conservare. Ce se va întâmpla cu pacienții COVID-19?

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Scăderea incidenţei infectării cu SARS-CoV2 a făcut să trecem în conservare spitalul Leţcani până când se va impune deschiderea sa. Această unitate mobilă este pregătită să fie deschisă în orice moment”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Iași, citează Agerpres.

Citeste si: Comisia Europeană anunță că noul test PCR detectează varianta Omicron fără a fi nevoie de o secvențiere

Ce se va întâmpla cu pacienții COVID-19 din următoarea perioadă?

Potrivit sursei citate, pacienții care vor fi confirmați pozitiv la COVID-19 în următoarea perioadă și care vor avea nevoie de internare vor fi duși la Spitalul de Boli Infecţioase.

Directorul DSP Iași a menționat că în spitalele suport COVID-19 au răămas active zonele roșii pentru pacienții COVID-19 care au patologii asociate.

Citeste si: Un bărbat din Satu Mare a vrut să-și pună capăt zilelor după moartea soției. Acesta suferea de depresie

Comisia Europeană anunță un test PCR care detectează varianta Omicron

Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene a confirmat validitatea metodei de detectare specifice Omicron pe care a dezvoltat-o.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Toate laboratoarele care efectuează teste PCR ar putea folosi această nouă metodă pentru a detecta și identifica Omicron fără a fi nevoie de o secvențiere costisitoare și consumatoare de timp.

Această nouă metodă oferă oportunități pentru detectarea mai rapidă și mai ieftină a Omicron și va permite o mai bună urmărire a noii variante răspândite în UE și în întreaga lume. Știința s-a dovedit a fi o componentă esențială în lupta noastră împotriva COVID-19. 

Citeste si: VIDEO| Copiii fără posibilități speră ca Moș Crăciun să ajungă și la ei

Noua metodă PCR s-a dovedit a fi foarte eficientă în testele specifice Omicron efectuate de JRC. „Aceasta înseamnă, în practică, că metoda oferă posibilitatea oricărui laborator care operează tehnologie standard PCR de a identifica varianta Omicron rapid și fără a fi nevoie de secvențierea consumatoare de timp.

Reactivul modificat dezvoltat de JRC poate fi comandat de furnizorii obișnuiți ai testului PCR și poate fi implementat rapid. Orice laborator care efectuează astăzi teste PCR se va putea adapta rapid. Această nouă metodă va fi prezentată astăzi statelor membre în cadrul Comitetului pentru securitatea sănătății”.

Citeste si: VIDEO| Mihaela a fost ucisă cu sânge rece de soțul ei italian. Bărbatul și-a pus apoi capăt zilelor

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI