Tragedie la o competiție sportivă din Texas, SUA. Un înotător de performanță a decedat în timpul unei probe de rezistență.

Biroul de examinare medicală din districtul Tarrant l-a identificat pe sportiv ca fiind Lazar Dukic din Serbia, în vârstă de 28 de ani.

Legiștii americani nu au indicat până la această oră cauza morții sportivului sârb, potrivit ABC News.

Citește și: Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu, premiate cu bani de la Guvern, după scandalul medaliilor de la JO Paris! Marcel Ciolacu a făcut anunțul neașteptat: „Decizie importantă”

Concurentul sârb participa la Jocurile CrossFit pe un lac din Texas și a murit în timp ce se afla în apă, au declarat oficialii americani.

Directorul executiv al competiției CrossFit, Don Faul, a declarat că este „profund întristat” de vestea primită și că lucrează cu autoritățile la ancheta cu privire la moartea unuia dintre sportivi, la Marine Creek Lake din Fort Worth.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Un oficial de la Departamentul de Pompieri din Fort Worth a spus că salvatorii au fost chemați în jurul orei 8 dimineața pentru a ajuta poliția, deoarece era „un participant în apă care a dispărut și nu putea fi găsit”.

Lazar Dukic din Serbia, a murit la doar 28 de ani

[Sursa foto: Facebook]

Cine este Lazar Dukic

Lazar Dukic a jucat polo pe apă și a fost un ambasador al sportivilor pentru o marcă de băuturi sportive, a declarat Gijs Spaans, directorul general al FITAID în Europa.

Spaans, care l-a cunoscut pe Dukic timp de trei ani, l-a descris ca fiind un atlet determinat, un „tip care intră într-o cameră se luminează atmosfera”.

Lazar Dukic din Serbia

Lazar Dukic din Serbia

Spaans urmărea un flux live al probei de înot și îl căuta pe Dukic printre înotătorii care ieșeau din apă, înainte să-și dea seama că lipsește.

„Credeam că a ieșit deja. Și apoi, dintr-o dată, m-am gândit: De ce numele lui nu apare pe tabela de finish? a spus Spaans. Toată cursa a fost între primele cinci locuri. Și dintr-o dată îi văd pe toți acești oameni venind. Mi-am zis: „Ce se întâmplă?”.

Din păcate, sportivul a dat semne că este obosit, iar apoi a dispărut cu totul sub apă, potrivit sursei citate.

Jocurile CrossFit sunt o competiție anuală în care sportivii participă la diverse evenimente din numeroase discipline, aflând cu puțin timp înainte în ce constă fiecare etapă din concurs.

Ediția din acest an a început joi și era programată să se încheie duminică, dar toate probele au fost supendate după decesul înotătorului sârb.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si