Procurorii austrieci au anuntat ca in cursul zilei de vineri au deschis o ancheta preliminara cu privire la posibile cazuri de abuzuriin care victime au fost schioare. Aceasta ancheta a fost deschisa dupa ce Nicola Spiess-Werdenigg, in varsta de 59 de ani, locul patru in proba de coborare la Jocurile Olimpice de la Innsbruck, din 1976, a declarat pentru presa ca a fost abuzata la varsta de 16 ani de o persoana din anturajul sau sportiv.

”Aveam 16 ani, doi barbati mi-au pus un drog in bautura, iar unul dintre ei, un coechipier, m-a abuzat”.

Spiess-Werdenigg a mai declarat ca in anii ’70 in cadrul federatiei de schi din Austria agresiunea devenise o obisnuinta si ca agresorii erau antrenori, angajati si colegi. “Era oribil, dar asa stateau lucrurile inainte. AM mai auzit de un astfel de caz in 2005”, a afirmat fosta sportiva pentru ”Der Standard”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Sub protectia anonimatului, alte doua schioare au vorbit despre abuzurile suferite. ”Nu am putut vorbi, din cauza ca eram amenintate cu excluderea din lot”.

Peter Schrocksnadel, presedintele Federatiei Austriece de Schi, a afirmat ca ca in mandatul sau din 1990 ”nu a auzit nimic despre abuzuri. Nu exclud faptul ca, din cand in cand, intre antrenori si atleti se prevaleaza un ton aspru”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si