In articol:
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Prăjitură spornică cu căpşuni: Ingredinte
- Prăjitură spornică cu căpşuni: Mod de preparare
Spumă de căpșuni reprezintă o rețetă care aduce aminte de copilările pentru cele mai multe persoane. Fructul vedetă al lunilor mai, iunie și iulie poate fi consumat atât în stare crudă, cât și în diverse deserturi.
Citeste si: Căpşunile: beneficii şi contraindicaţii. Cine nu trebuie să le consume?
Iată cum se prepară!
Ingrediente
Pentru șase porții de spumă de căpșuni, avem nevoie de:
- 4 albușuri
- 100 grame de zahăr
- 2 plicuri de zahăr vanilinat
- 700 grame de zăpșuni.
Mod de preparare
Căpșunile se spală în mai multe ape și apoi se șterg foarte bine cu ajutorul unor șervețele absorbante de hârtie. Apoi, căpșunile se mixează cu două linguri de zahăr.
Se separă ouăle și albușurile se bat bine cu zahărul și cele două plicuri de zahăr vanilinat până când se obține o spumă densă asemănătoare celei de bezea.
Se amestecă treptat albușurile cu piureul de căpșuni, cu ajutorul unei spatule. După ce au fost bine omogenizate, spuma trebuie dată la frigider pentru minim 15 minute. Este important de știut că pentru preparare, ingredientele pot fi reci, de la frigider.
Citeste si: Când apar căpşunile româneşti în pieţe?
Spuma rece de la frigider se așează în cupe mici și se ornează.
Spuma de căpșuni este un desert excelent și lejer care poate fi făcut din orice fructe. Poftă bună!
Prăjitură spornică cu căpşuni: Ingredinte
- 150 de ml ulei
- 400 de grame făină
- jumătate de kilogram de căpșuni
- 5 ouă
- coaja de la o lămâie
- 250 de ml de kefir sau sana
- 10 grame de praf de copt
- 250 de grame zahăr
- o lingură de esență de vanilie
- un praf de sare.
Prăjitură spornică cu căpşuni: Mod de preparare
Mai întâi se pune uleiul într-un bol încăpător și se adaugă ouăle. Apoi, se pune zahărul și coaja de lămâie. Cei cărora nu le plac lămâile, pot înlocui coaja acestui fruct cu cea de la portocală.
Astfel, peste amestecul de mai sus se adaugă esența de vanilie. Se mixează totul foarte bine timp de 2-3 minute.
Mai apoi, se toarnă apoi kefirul sau sana, făina și foarte puțină sare pentru gust. Nu putea lipsi nici praful de copt. Se amestecă din nou maximum un minut.
Citeste si: Cozonac pufos care se desface fâşii, ca la mama acasă- Reţetă
Căpșunile mai pot fi înlocuite cu vișine sau caise, în funcție de preferințele fiecăruia.
Compoziția pentru aluat ar trebui să fie gata, iar în acest moment se poate turna într-o tavă. Puteți pune într- o tavă cu dimensiunile de 35/ 25 de centimetri. La baza compoziției, în tavă, se așază o hârtie de copt pentru a nu se lipi. Puneți cât de multe bucăți de căpșuni desupra aluatului.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Se pune tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 40 de minute. După acest interval, prăjitura este deja coaptă.
Citeste si: Tort de mere: reţeta ideală pentru zilele de naştere
La final, se lasă la răcit și apoi se poate tăia foarte ușor cu un cuțit. Această prăjitură cu căpșuni trebuie să aibă un aspect pufos.
Puteți presăra deasupra zahăr pudră. Poftă bună!
Citeste si: A început sezonul cireșelor, „aurul roșu” al României. Prețurile au explodat în supermarket-uri