Viceprimarul Capitalei vrea interzicerea trotinetelor electrice în București, după modelul din Paris. Astfel, acesta a formulat câteva argumente pentru potențialul proiect.

Se interzic sau nu trotinetele electrice în Capitală?

În urma unui referendum, viceprimarul Capitalei a propus interzicerea trotinetelor electrice în București, din cauza numărului mare de accidente care s-au petrecut în ultimii ani. Acesta a întocmit anterior un regulament de folosire a acestui tip de vehicule pe care le închiriază firmele de ridesharing.

Citește și: VIDEO- Divergențe între primarii din Capitală pe tema riscului seismic. Robert Negoiță, nemulțumit de Nicușor Dan: „Încerc să stabilim o întâlnire. Mă uit la el și tace”

Accidentele din cauza trotinetelor electrice sunt frecvente, iar anul trecut 13 persoane și-au pierdut viața și 200 de persoane au fost grav rănite. Cu toate acestea, Primăria Capitalei nu a pus la dispoziție piste speciale pentru cei care circulă cu aceste tipuri de vehicule.

Citește și: VIDEO- Nou proiect aprobat: Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță vrea arteziene muzicale de 30 de milioane de lei în parcurile Teilor și IOR

În Paris, trotinetele electrice nu vor mai circula de la 1 septembrie, în urma unui referendum desfășurat în aprilie.

Citește și: Război între primarii din Capitală

Programul teraselor se prelungește. Terasele și restaurantele din zona istorică a Brașovului vor fi deschise până la miezul nopții

Programul teraselor și restaurantelor din zona istorică a Brașovului se va prelungi acum până la miezul nopții. Viceprimarul orașului a pus la dispoziție detalii despre noul program de lucru.

Turiștii și locuitorii din Brașov se pot bucura de acum de restaurante și de terase mai mult.

Programul acestora se va prelungi până la miezul nopții.

Terasele și restaurantele din zona istorică a Brașovului vor fi deschise până la miezul nopții

Sebastian Radu, viceprimarul Brașovului a informat cu privire la  noul program de funcționare al restaurantelor și teraselor din zona istorică:

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

PROGRAM NOU pentru terasele și restaurantele din ZONA ISTORICĂ a Brașovului, prelungit până la miezul nopții (ora 24)! Mai multă relaxare și distracție, dar și, automat, mai mulți bani. Modificarea este benefică atât pentru #brașoveni și turiștii care ne vizitează, cât și pentru agenții economici din domeniul alimentației publice și, implicit, pentru bugetul orașului nostru.

Citește și:  VIDEO- Hotelierii de pe litoral duc lipsă de personal pentru baruri și restaurante

După mai multe discuții, în ședința ordinară de azi a Consiliului Local, grupul consilierilor PNL MUNICIPIUL BRAȘOV a aprobat modificarea HCL nr. 587/ 2019. Astfel, programul teraselor și restaurantelor din centrul istoric va fi extins de la ora 22:00 până la ora 24:00.

Citește și:  VIDEO- Hotelierii de pe litoral duc lipsă de personal pentru baruri și restaurante

Noul program anunțat de viceprimar

Hotărârea de astăzi precizează foarte clar:

Citeste si:  Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si:  „Nu știm dacă va fi băiețel sau fetiță” Adelina Pestrițu, dezvăluiri despre a doua sarcină- wowbiz.ro

Pentru agenții economici care dețin în zona istorică a Municipiului Brașov atât punct de lucru cu activitate de alimentație publică, cât și terasă autorizată conform legii, orarul de funcționare poate fi până la ora 24:00, fără a fi obligatorie prezentarea acordului notarial al vecinilor limitrofi punctului de lucru.

Agentul economic trebuie să asigure păstrarea ordinii și liniștii publice în cadrul perimetrului locației – respectiv prevederile cuprinse în Legea nr. 61/ 1991, republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Citeste si: Lucrurile pe care Daniela Gyorfi nu suportă să le audă din partea celor din jur. „Nu toată lumea trebuie să mă placă. Mă deranjează când se iau de ceva foarte personal.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și:  VIDEO- Scandalul palmierilor din Sectorul 3 al Capitalei continuă. Viceprimarul Lucian Judele: „A luat și mandarini, portocali, măslini”

În cazul în care agentul economic difuzează muzică într-o locație neizolată fonic și care ar putea afecta liniștea și ordinea publică, programul muzical se va întrerupe la ora 22:00.

Citeste si:  Cum a apărut tatăl Ginei Pistol la nunta propriei fiice. Prezentatoarea TV a fost copleșită de emoții- kfetele.ro

Citeste si:  Reacția Mariei Guardiola, fiica lui Pepe Guardiola în momentul când l-a văzut pe Julian Alvarez. Imaginile cu modelul au devenit virale- radioimpuls.ro

În situația în care vor exista mai multe reclamații cu privire la încălcarea ordinii și liniștii publice se va putea schimba orarul de funcționare la punctul de lucru, revenindu-se la ora 22:00.

Citește și:  5 sfaturi utile pentru a crea o atmosferă perfectă într-o cafenea

Acesta este un PAS ÎNAINTE pe care îl facem pentru a susține mediul de afaceri local, fără a afecta însă calitatea vieții concetățenilor noștri care locuiesc în centrul istoric al Brașovului!  ”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si