"Operatiunea derulata de SRI a relevat faptul ca cei doi suspecti, A.H. si A.H., au fost angrenati in Romania in actiuni sistematice de promovare agresiva a ideologiei jihadiste specifice gruparilor teroriste active pe frontul din Siria. De asemenea, acestia au facilitat patrunderea ilegala in tara noastra a unor conationali, dintre care unii erau deja semnalati avand conexiuni teroriste. in perioada de monitorizare, cei doi suspecti au realizat inclusiv deplasari repetate in Siria, in cadrul carora au stabilit si au cultivat relatii apropiate cu membri ai unor grupari jihadiste, inclusiv Daesh", se arata intr-un comunicat al SRI.

Din evaluarea informatiilor culese de SRI s-a concluzionat ca exista riscuri asociate terorismului, astfel incat s-a luat decizia indepartarii celor doi suspecti de pe teritoriul Romaniei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

in acest caz s-a cooperat cu Ministerul Afacerilor Interne (Inspectoratul General pentru Imigrari), precum si cu Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si