Avand in vedere declaratia SRI, se pune intrebarea de ce Ministerul de Interne nu a luat masuri pentru a-i opri pe ultrasi inainte ca acestia sa inceapa atacurile asupra jandarmilor si protestatarilor pasnici.
Potrivit SRI, informatiile operative au fost transmise secretarului de stat in MAI, Viorel Stefu, si sefului IGPR, Bogdan Despescu, precum si la nivelul Jandarmeriei si SPP.
"In legatura cu afirmatiile aparute in spatiul public referitoare la informarile SRI cu privire la protestele din data de 1 februarie 2017, facem urmatoarele precizari:
Serviciul Roman de Informatii a actionat potrivit competentelor legale detinute, datele si informatiile obtinute cu privire la intentiile de organizare sau deturnare a actiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ institutiilor legal abilitate sa intervina pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice.
In aceasta situatie a existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul institutiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Stefu Viorel si Bogdan Despescu- IGPR, precum si la nivelul Jandarmeriei si SPP", se precizeaza intr-un comunicat remis de SRI miercuri seara.
SRI aminteste ca, in conformitate cu Legea 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, republicata in 2014, si Legea nr. 14/1992, "are competente pentru obtinerea de date necesare prevenirii si contracararii activitatilor extremiste". Astfel, arata Serviciul, "pe aceasta zona, SRI nu a avut surprize operationale".
"SRI nu are competente in ceea ce priveste manifestarile gruparilor ultras, insa daca se obtin date de interes pentru institutiile cu atributii pe ordine publica acestea sunt furnizate cu celeritate, asa cum s-a intamplat in cazul protestelor din data de 1 februarie din Capitala", subliniaza
SRI.
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, declarase anterior, intr-o interventie la Romania TV, referitor la violentele izbucnite la protestul din Capitala, ca nu a primit informari prealabile de la serviciile de informatii ca la miting ar fi urmat sa aiba loc provocari.
Intrebata daca a fost informata de catre serviciile de informatii de eventuale provocari ce ar uma sa aiba loc la protestul din Capitala, Dan a raspuns: "Nu am primit informari ca la mitingul din aceasta seara urmau sa fie provocari.
Eu nu am primit o asemenea informatie, dar am luat toate masurile necesare".

Avand in vedere declaratia SRI, se pune intrebarea de ce Ministerul de Interne nu a luat masuri pentru a-i opri pe ultrasi inainte ca acestia sa inceapa atacurile asupra jandarmilor si protestatarilor pasnici, scrie HotNews. Potrivit SRI, informatiile operative au fost transmise secretarului de stat in MAI, Viorel Stefu, si sefului IGPR, Bogdan Despescu, precum si la nivelul Jandarmeriei si SPP.

"In legatura cu afirmatiile aparute in spatiul public referitoare la informarile SRI cu privire la protestele din data de 1 februarie 2017, facem urmatoarele precizari:

Serviciul Roman de Informatii a actionat potrivit competentelor legale detinute, datele si informatiile obtinute cu privire la intentiile de organizare sau deturnare a actiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ institutiilor legal abilitate sa intervina pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice. In aceasta situatie a existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul institutiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Stefu Viorel si Bogdan Despescu- IGPR, precum si la nivelul Jandarmeriei si SPP", se precizeaza intr-un comunicat remis de SRI miercuri seara.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

SRI aminteste ca, in conformitate cu Legea 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, republicata in 2014, si Legea nr. 14/1992, "are competente pentru obtinerea de date necesare prevenirii si contracararii activitatilor extremiste".

"SRI nu are competente in ceea ce priveste manifestarile gruparilor ultras, insa daca se obtin date de interes pentru institutiile cu atributii pe ordine publica acestea sunt furnizate cu celeritate, asa cum s-a intamplat in cazul protestelor din data de 1 februarie din Capitala", subliniaza SRI.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, declarase anterior, intr-o interventie la Romania TV, referitor la altercațiile izbucnite la protestul din Capitala, ca nu a primit informari prealabile de la serviciile de informatii ca la miting ar fi urmat sa aiba loc provocari.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Intrebata daca a fost informata de catre serviciile de informatii de eventuale provocari ce ar uma sa aiba loc la protestul din Capitala, Dan a raspuns: "Nu am primit informari ca la mitingul din aceasta seara urmau sa fie provocari. Eu nu am primit o asemenea informatie, dar am luat toate masurile necesare".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si