Medicii de la Agenția Națională de Sănătate a Marii Britanii au avertizat că o nouă tendință pe TikTok este extrem de periculoasă și ar putea crește riscul de a dezvolta cancer de piele.

Citește și: Ce se întâmplă dacă nu mănânci o zi. Explicațiile la care nu te-ai fi gândit

Experții în sănătate au atras atenția asupra pericolului major pe care îl implică "arsurile solare” (sunburning) – un fenomen care implică arderea intenționată a pielii pentru a 'vindeca acneea”,  potrivit Standard.co.uk.

Un număr tot mai mare de videoclipuri de pe populara platformă de socializare TikTok sugerează că arsurile solare ar putea funcționa ca un stimulent pentru sănătate sau chiar ar putea ajuta la scăparea de acnee.

@goofysid

the sun is pretty good at what it does

♬ original sound- Max

Medicii de la Spitalul Queen Victoria din Marea Britanie s-au grăbit să denunțe tendința virală, explicând că ar putea crește șansele de a dezvolta cancer de piele.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

"Deși există beneficii pentru sănătate asociate cu obținerea suficientă a luminii solare, crema de protecție solară ar trebui totuși utilizată pentru a ajuta la reducerea riscului de a dezvolta cancer de piele”, au spus aceștia într-un comunicat citat de Euronews.

Spitalul londonez tratează în jur de 700 de pacienți pe an pentru arsuri solare, adăugând că "numărul crește de la an la an”.

Medicii sunt îngrijorați că efectele acestei tendințe ar putea dura ani de zile, ceea ce înseamnă că "adepții TikTok pot dezvolta cancer de piele în anii următori”.

"Stai la soare până te arzi". Trendul de pe TikTok extrem de periculos pentru copii și tineri

Trendul de pe TikTok extrem de periculos pentru copii și tineri

Sam Orkar, director clinic la Queen Victoria's Plastics and Burns Services, spune că melanomul este al cincilea cel mai frecvent tip de cancer, iar numărul pacienților cu acest tip de cancer este în creștere.

„Există modalități mai sigure de a trata acneea decât de a vă pune în pericol prin expunerea neprotejată la soare”, a spus el.

"Stai la soare până te arzi". Trendul de pe TikTok extrem de periculos pentru copii și tineri

"Stai la soare până te arzi". Trendul de pe TikTok extrem de periculos pentru copii și tineri


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si