Klaus Iohannis este alături de președintele Donald Trump, după ce a fost ținta unei tentative de asasinare. Din fericire, fostul președinte american este în siguranță. Ce mesaj i-a transmis Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: "Stăm alături de poporul american"

Klaus Iohannis a postat pe platforma socială X un mesaj prin care își arată solidaritatea și sprijinul față de Donald Trump, după tentativa de asasinare.

Klaus Iohannis

[Sursa foto: Facebook- Klaus Iohannis]

Președintele României a declarat că este îngrozit de cele întâmplate și că noi, ca români" stăm alături de poporul american"  

"Sunt îngrozit de atacul asupra fostului președinte Trump la mitingul său de campanie. Îi doresc însănătoșire rapidă și completă. Violența și agresivitatea nu sunt atribute ale vreunei democrații. Noi, românii stăm alături de poporul american", a scris Klaus Iohannis pe platforma socială X.

Mesaje prin care își exprimă solidaritatea au fost transmise și de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Politicienii condamnă ferm tentativa de sinucidere, declarând că violența și ura nu cinstesc democrația.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!- wowbiz.ro

Citeste si: Imane Khelif a apărut pe Instagram cu un nou look. Cum s-a filmat controversata pugilistă, acuzată că este bărbat- antena3.ro

Citește și: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, mesaje pentru Trump, după ce un tânăr a încercat să îl asasineze. Ce i-au transmis politicienii români

Donald Trump, ținta unui atac

În timp ce desfășura un miting electoral în în Butler, Pennsylvania, Donald Trump a fost ținta unui atac.

Trump, ținta unui atac

[Sursa foto: Profimedia]

Atacatorul este un lunetist, în vârstă de 20 de ani, pe nume Thomas Matthew Crooks. Acesta ar fi tras mai multe focuri de armă de la o distanță de 100-130 de metri, cu scopul de a-l asasina pe fostul președinte. 

Focurile trase au împușcat mortal un spectator și au rănit mai multe persoane, printre care și Donald Trump, care a fost observat cu sânge la ureche.

Citește și: VIDEO Breaking news! Donald Trump, împușcat în timpul unui miting electoral! Atacatorul a fost identificat: un tânăr de 20 de ani

Trump, ținta unui atac

[Sursa foto: Profimedia]

Autoritățile au declarat că ancheta este în plină desfășurare. De asemenea, au motive să creadă că nu mai există niciun pericol asupra vieții fostului președinte.

"Ancheta este în plin proces de desfășurare. Apelăm la toți cei care dețin informații despre această situație. Oricine are fotografii sau filmări care ne poate ajuta în investigație este încurajat să ni le trimită online", au transmis autoritățile.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si