„Este din nou o alertă la Slănic, în județul Prahova, unde pământul a început să se surpe chiar în zona unde a apărut un crater uriaș în luna aprilie. Oamenii stau pe un butoi de pulbere după ce au apărut noi fisuri care au ajuns până la blocuri. Deși lucrările de reparație au fost finalizate recent, autoritățile spun că se așteptau la noi surpări.

Localnicii se tem că, din clipă în clipă, ar putea fi victimele unui dezastru.”, a spus Cosmin Cernat.

„Ne este teamă.”, „Stăm cu spaimă, cu frică, suntem mințiți”, spun localnicii.

Când credeau că au scăpat de pericol, localnicii din Slănic s-au trezit din nou că le fuge pământul de sub picioare. O groapa adâncă s-a format în aceeași zonă în care a apărut un crater în aprilie. O firmă de construcții s-a ocupat în aceste luni să stabilizeze terenul, însă în câteva zile asfaltul a început din nou să se surpe.

„Și ieri se vedea de la oră la oră cum evolua. Aseară, la ora 9, era destul de lăsat... cred eu, după mine, aproximativ un metru și jumătate. Ne este teamă, pentru că blocul nu este stabilizat.”, „În câteva ore s-a lăsat foarte abrupt.

Ni se spune să stăm liniștiți, că nu e nicio problemă și uitați ce se întâmplă.”, au mai spus localnicii.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

Acest bărbat se uită cu groază la noile crăpături care au ajuns deja la blocuri.

„Acest polistiren a fost până aici pus. Când s-a depărtat...”, a mai spus un bărbat.

Din cauza fisurilor apărute acum, clădirile sunt ușor înclinate, spun oamenii.

„Ușa stătea inițial deschis deschisă, uitați... și se trântește.”, a mărturisit un localnic îngrijorat.

Rapoartele făcute de specialiști în luna mai a acestui an, în urma măsurătorilor făcute la Slănic, arătau că zona este sigură. Oamenii nu mai au, însă, încredere.

Citeste si: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”- kfetele.ro

Citeste si: Calendar creștin ortodox 14 SEPTEMBRIE 2024. Creștinii prăznuiesc Înălțarea Sfintei Cruci. Ce este inerzis să faci cu desăvârșire în această zi- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

„Stăm cu spaimă, cu frică, suntem mințiți, pur și simplu, că să stăm liniștiți... și uitați cum arată. Noi suntem disperați, ca și locatari.”, a spus un bărbat.

În aprilie, apele subterane au provocat pericolul, iar zeci de oameni au fost evacuați pentru o perioadă. Lucrările de reparație au fost finalizate în urmă cu două săptămâni, când a fost turnat ultimul strat de asfalt.

Responsabilii spun că de această dată fisurile au fost cauzate de lucrări și se așteptau ca pământul să se surpe din nou.

„Noi am spus și am încercat întotdeauna să fim calmi. În momentul în care vom observa semne clare că aceste blocuri intră în colaps, noi vom da ordin de evacuare.”, a spus Marian Pruteanu, manager firmă de construcții.

Între timp, autoritățile fac măsurători și monitorizează permanent situația.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si