Close sidebar
Close sidebar

Stanculescu a avut slujba la incinerare! Desi s-a spus ca cenusa lui va fi aruncata in doua mari, fosta sefa a Loteriei declara: "Urna va fi depusa azi la cimitirul Sf. Vineri, langa mormantul sotiei"

La Crematoriul Vitan, acolo unde fostul general Stanculescu este incinerat, a avut loc, azi , la 12.00, o scurta ceremonie religioasa, la care au participat apropiatii, dar si fostul presedinte Ion Iliescu.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Interesant este faptul ca Stanculescu a avut parte de o scurta slujba, "foarte frumoasa", dupa cum au declarat apropiatii generalului, care au participat la ceremonie. Aceasta, in conditiile in care Biserica Ortodoxa nu accepta incinerare ca fiind una crestineasca si nu-si lasa preotii sa faca slujba in aceste cazuri.

Este cunoscut scandalul declansat la moartea lui Sergiu Nicolaescu, care la fel ca si Stanculescu a vrut sa fie incinerat. In ciuda demersurilor facute de apropiati, mai-marii Bisericii au fost categorici si nu au vrut sa trimita un preot care sa tina o slujba inaintea incinerarii marelui regizor.

Ion Iliescu,unul dintre fostii demnitari care au participat la ceremonia dinaintea incinerarii

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Un personaj controversat, Victor Atanasie Stanculescu era considerat unul dintre cei care stiau multe secrete despre Revolutia din 89. Nu a vrut sa le dezvaluie, insa a vorbit de cateva ori despre noua casete pe care si-a inregistrat memoriile si care vor fi date publicitatii dupa moartea sa.

Cunoscuti au vorbit in ultimele zile despre aceste casete, sustinand ca stiau de ele, ca acestea sunt trimise in strainatate, dar ca nu stiu in posesia cui sunt.

Victor Atanasie Stanculescu si-a petrecut ultimele zile de viata la un azil privat, acolo unde se pare ca ar fi fost dus de fiica lui. Desi cunoscutii spun ca cei doi nu erau apropiati si ca fostul general suferea din cauza asta, se pare ca femeia i-a respectat ultima dorinta.

Victor Atanasie Stanculescu a cerut ca dupa moartea lui sa fie incinerat, iar cenusa sa fie aruncata in doua mari.
Capela Crematoriului a fost plina de flori (imagini: Liliana Minca)

Politicianul Marius Marinescu a declarat ca Stanculescu i-ar fi spus cu ceva vreme in urma de dorinta sa: “Eu, cand voi muri, vreau ca cenusa mea sa fie imprastiata in doua mari: Marea Neagra si Marea Mediterana.

Vreau la Marea Neagra pentru ca acolo am tot stat la exercitii militare, la aplicatii, iar pe Marea Mediterana tot timpul mergeam pentru ca aveam export de armament in Iraq”, ar fi spus Stanculescu. Marius Marinescu l-a intrebat si in ce proportii va fi imprastiata cenusa in cele doua mari, iar raspunsul lui Stanculescu a fost serios: “Cum o vrea fiica mea”.
Liliana Minca a fost o apropiata a generalului Stanculescu

Cu toate acestea, Liliana Minca, fosta sefa a Loteriei, apropiata de general pentru ca i-a fost asistenta in trecut, prezenta la ceremonia, a declarat: "Urna cu cenusa generalului Stanculescu va fi depusa, azi, la cimitirul sfanta Vineri, acolo unde se afla inmormantata si sotia sa".

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Victor Atanasie Stanculescu a fost casatorit si are o fiica de 62 de ani. Sotia sa, Elena Stanculescu s-a sinucis in 2002, aruncandu-se de la etajul doi al imobilului in care locuiau, in timp ce generalul dormea.  Inainte de a-si lua viata, ea a scris un bilet in care isi justifica gestul prin anii de mizerie in care a trait prin tararea sotului ei prin tribunale, in loc ca acesta sa fie considerat erou. "Opt ani de mizerie umana. Motorola? Timisoara? Cine dintre cei de azi ar fi fost acolo unde sunt. Toti sunt eroi. Ce faceati daca nu era Stanculescu? Scarba, ura si dezgust. Ajunge. Nu se poate mai mult. Sa fiti blestemati!"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI