În anul 2017, patru oameni au fost atacați de câinii femeii, care a declarat în fața judecătorilor că aceștia au scăpat din curte.

Citeste si: Mama băiatului sfâșiat de câine nu-și revine din șoc: „Până şi hoţii mi-au intrat şi mi-au mângâiat câinii”

Femeia consideră că nu ar fi atacat victimele dacă acestea nu ar fi țipat

„Fiind audiată, inculpata a declarat că cei doi câini au profitat de momentul în care aceasta se deplasa din locuință spre poarta de acces în curtea locuinței pentru a o asigura și au trecut printre picioarele ei, reușind să iasă în stradă. Aceasta consideră că animalele sale nu ar fi atacat și mușcat persoanele vătămate dacă acestea nu ar fi țipat sau dacă la rândul lor, nu le-ar fi atacat”, a povestit Silvia Albu în fața judecătorilor, pe parcursul procesului.

Victimele și localnicii par să aibă altă părere. Aceștia au declarat faptul că au fost atacați cu brutalitate de câinii Amstaff, în plină stradă. De asemenea, aceștia au spus că tocmai ea a fost cea care i-a amenințat ulterior atacului.

„În prezența lucrătorilor de poliție, a adresat cuvinte amenințătoare și obscene vecinilor ei, cu care a avut un conflict din cauza faptului că aceasta deține doi câini din rasa metis pe care i-a lăsat liberi pe stradă, comportamentul acesteia fiind unul necivilizat, ceea ce provoacă indignare vecinilor care au sunat la 112”, se notează în motivarea magistraților.

În urma evenimentului, o victimă a intrat în șoc posttraumatic

Patru persoane au fost atacate de câini . Victimele au povestit în fața judecătorilor cum s-a petrecut evenimentul. Din cauza întâmplărilor, o victimă a intrat în șoc postraumatic.

„S-a depus raportul de evaluare psihologică a persoanei vătămate, în care s-a precizat că
evaluarea a constat în aplicarea unor teste pentru evaluarea anxietății, stărilor depresive și șocului
posttraumatic și într-un interviu clinic.

S-a precizat că interpretarea testelor realizate coincide cu
povestirile pacientei, ceea ce conduce la concluzia că trăirile sale sunt veritabile, pacienta fiind
sinceră în relatări. S-a concluzionat că pacienta suferă de șoc posttraumatic”, notează judecătorii.

O femeie care își ducea copilul la pregătire a fost una din victime.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„De îndată ce au văzut-o, câinii au manifestat un comportament agresiv, au început să alerge spre și ea spre fiul ei, lătrând și mârâind, inițiind fără nici o provocare, un atac concomitent. Persoana vătămată a declarat că a început să țipe în încercarea de a-i opri, pentru a se putea refugia în curte, împreună cu fiul său. De îndată ce a intrat pe poartă, fără să reușească să o închidă în urma sa, câinele a încercat să o muște de picior, fără însă a reuși, întrucât în acel moment a împins poarta iar câinele a mușcat gardul de fier.Chiar și în aceste condiții, câinii nu s-au liniștit, au sărit pe gard în două labe, mârâind și manifestând un comportament agresiv. Ea a reușit să plece în oraș cu ajutorul unui taxi pe care l-a solicitat și a rugat taximetristul să parcheze cât mai aproape de poarta locuinței sale”, potrivit sursei citate.

Un alt bărbat a fost mușcat de picior, câinii rupându-i pantalonii.

„Respectivul bărbat avea o pungă cu covrigei pe care i-a împrăștiat ca să îl lase câinii în pace. Inculpata a ieșit din curte și l-a certat pe respectivul bărbat”, a povestit în fața instanței o martoră din dosar.

Citeste si: VIDEO| Tragedie în Constanța. Un copil de trei ani a decedat după ce a fost mușcat de cap de câinele familiei

De frică, localnicii sunt obligați să se strecoare până în case

Pe parcursul procesului, avocații victimelor au susținut că proprietara câinilor nu și-a dat seama cât de grave sunt faptele sale. Singura ei preocupare a fost de a-și recupera câinii, aflați într-un padoc. 

Localnicii  au fost obligați vreme de mai mulți ani să se strecoare până la propriile case de frica patrupedelor.

Motivul pentru care a fost aplicată doar o amendă penală

În primă instanță, Judecătoria a condamnat-o pe stăpâna câinilor la plata unei amenzi penale de 18.200 lei, echivalând cu 910 zile-amendă, şi a 7.200 euro ca daune civile.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Decizia a fost contestată de victime și de inculpată. Evaluând din nou acuzațiile, Curtea de Apel a menținut cuantumul despăgubirilor acordate victimelor, dar a micșorat amenda penală de la 18.200 de lei la 15.400 de lei, sentința fiind definitivă.

Judecătorii de la Curtea de Apel Iași argumentează alegerea deciziei pe motivul că femeia a fost amendată de forțele de ordine pentru ce au făcut animalele, motiv pentru care nu poate fi judecată, din nou, pentru aceleași fapte.

„Efectul negativ al autorității de lucru judecat presupune incidența principiului ne bis in idem, care
este consacrat în art. 6 C.proc.pen., potrivit căruia nicio persoană nu poate fi urmărită sau judecată
pentru săvârșirea unei infracțiuni atunci când față de acea persoană s-a pronunțat anterior o hotărâre penală definitivă cu privire la aceeași faptă, chiar și sub altă încadrare juridică. Acest principiu este prevăzut și de art. 4 al Protocolului nr. 7 la CEDO și art. 50 din Cartă, în scopul
de a interzice reluarea procedurilor penale ce au fost închise printr-o hotărâre judecătorească
definitivă( CtEDO, Gradinger c. Austriei, hotărârea din 23 octombrie 1995, parag. 53 )”, se arată în motivarea judecătorilor de la Curtea de Apel Iași.

Citeste si: Copil muscat de caine, pe plaja


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si