Stare de alertă ianuarie 2021. Se poate ieși după ora 23 din casă? O întrebare la care mulți români caută un răspuns. Starea de alertă se va prelungi 30 de zile, începând cu 13 ianuarie 2021.

Autoritățile au spus clar că restricţiile care funcţionau până în prezent în stare de alertă vor rămâne în continuare în vigoare. Propunerea CNSU urmează să fie aprobată marţi, în şedinţa de Guvern.

Stare de alertă ianuarie 2021. Se poate ieși după ora 23 din casă?

Va fi menţinută interdicţia de circulaţie în toate localităţile în afara locuinţei între orele 23.00 – 05.00, cu următoarele excepţii motivate de: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi; deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente; deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie. 

Stare de alertă ianuarie 2021. Se poate ieși după ora 23 din casă? Răspunsul oficial
Stare de alertă ianuarie 2021. Se poate ieși după ora 23 din casă? Răspunsul oficial

Citeste si: Starea de alertă se prelungește! Anunțul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Masca rămâne obligatorie

Conform hotărârii CNSU, se consideră necesară menţinerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, la locul de muncă, în spaţiile comerciale, precum şi în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Nou focar de CORONAVIRUS, în România. Număr mare de infectări

Stare de alertă ianuarie 2021. Ce alte restricții rămân în vigoare

CNSU consideră necesară menţinerea interdicţiilor privind organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, cu excepţia celor organizate şi desfăşurate potrivit punctelor 09-25, dar şi a interdicţiei privind desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private. 

Stare de alertă ianuarie 2021. Se poate ieși după ora 23 din casă? Răspunsul oficial
Stare de alertă ianuarie 2021. Se poate ieși după ora 23 din casă? Răspunsul oficial

Citeste si: Ministrul Educației: „Am stabilit ca examenele naţionale să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Totodată, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României fără spectatori, numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, iar activităţile instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber se desfăşoară numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al

ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii. 

Citeste si: Lista bolilor cronice pentru care se poate solicita vaccinarea anti-COVID-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si