Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale COTELOR DE PERICOL pe raurile din bazinele hidrografice:

- Oltet- bazin superior, Cerna (afluent al Oltetului), Olt- afluentii aferenti sectorului aval confluenta Lotru- amonte Ac.

Ionesti.

Sunt vizate judetele Valcea, Gorj si Arges.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice: Oltet, Cerna, Olt- afluentii de dreapta aferenti sectorului avertizat.

Departamentul pentru Situatii de Urgenta prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta informeaza despre instituirea codului rosu pe raza judetelor Arges, Gorj si Valcea.

"Rugam populatia sa ia masuri de autoprotectie si sa semnaleze urgentele la 112", avertizeaza pe Facebook DSU.

Sursa: observator.tv


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si