Close sidebar
Close sidebar

Stare de ALERTA in toata tara! Hidrologii au emis cod rosu de inundatii in mai multe judete

Hidrologii au emis un cod rosu de inundatii pe rauri din trei judete, avertizarea fiind valabila marti, 10 iulie, de la ora 9.30 pana la ora 20.00.

M.C.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale COTELOR DE PERICOL pe raurile din bazinele hidrografice:

- Oltet- bazin superior, Cerna (afluent al Oltetului), Olt- afluentii aferenti sectorului aval confluenta Lotru- amonte Ac. Ionesti.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Sunt vizate judetele Valcea, Gorj si Arges.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice: Oltet, Cerna, Olt- afluentii de dreapta aferenti sectorului avertizat.

Departamentul pentru Situatii de Urgenta prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta informeaza despre instituirea codului rosu pe raza judetelor Arges, Gorj si Valcea.

"Rugam populatia sa ia masuri de autoprotectie si sa semnaleze urgentele la 112", avertizeaza pe Facebook DSU.

Sursa: observator.tv

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI