70 de persoane au fost evacuate după ce a fost dată o alarmă. Incidentul s-a petrecut la o școală privată din Cluj.

Stare de alertă la o școală privată din Cluj

Mai multe informații sunt oferite de Silvia Cseh, corespondent Știrile Kanal D.

Potrivit primelor informații, incidentul s-a petrecut în jurul orei 08:15, în această dimineață, la o unitate de învățământ privată din Cluj-Napoca.

Administratorul școlii ar fi alertat poliția cu privire la existența unor dispozitive care ar putea pune în pericol siguranța persoanelor. Se pare că administratorul ar fi fost anunțat că în școală există dispozitive periculoase printr-un e-mail.

Imediat la fața locului au fost dispuse mai multe echipaje de specialiști.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: O femeie de serviciu a poftit la un sandviș rămas după un eveniment la firma la care lucra. L-a mâncat imediat, dar nu s-a gândit la ce urma să pățească

"La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 08.15, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către administratorul unei unități școlare, situată pe strada Henri Barbusse, cu privire la faptul că ar fi primit un e-mail prin care s-a transmis un mesaj de alertă, referitor la anumite dispozitive care ar putea pune în pericol siguranța persoanelor.

În acest context, la fața locului au fost trimiși de urgență specialiști din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale – Compartimentul Pirotehnic pentru verificarea aspectelor sesizate și luarea măsurilor necesare", se arată în comunicatul transmis de autorități.

Conducerea școlii a început operațiunea de evacuare a elevilor înainte de a ajunge specialiștii, pentru a putea preveni dezastrul de care era anunțat administratorul pe e-mail. 70 de persoane au fost scoase din incinta școlii.

Înainte de a începe verificările, specialiștii au dispus evacuarea a încă 200 de persoane, care se aflau într-o clădire din apropierea unității de învățământ.

În urma verificărilor efectuate Serviciul Pentru Acțiuni Speciale – Compartimentul Pirotehnic, specialiștii nu au identificat niciun dispozitiv periculos, care ar fi putut atenta la siguranța persoanelor din clădire.

Se pare că a fost vorba despre o alarmă falsă. În urma procedurilor aplicate, activitatea din ambele clădiri evacuate a fost reluată.

În acest moment se fac cercetări pentru a afla cine a trimis e-mailul fals către administratorul unității de învățământ.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si