Cei şase copii din Călăraşi, intoxicați cu medicamente, au rămas internaţi în Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti starea lor fiind stabilă miercuri dimineaţă, fără complicaţii. Ei primesc tratament cu antidot.

Substanța ingerată de copii, izoniazida, în cantităţi mari, duce la fenomene neurologice, convulsii, tulburări metabolice cu afectare hepatică, renală, a precizat medicul Raluca Alexandru, de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, unde sunt internaţi copiii.

Citește și: Otrava pentru șobolani expiră? Iată cât timp poți folosi eficient raticidele

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Se poate ajunge la hemodializă şi chiar deces Din fericire, s-a intervenit prompt, cei de la SMURD au realizat gravitatea cazurilor şi au luat măsurile corespunzătoare. La spital au fost mobilizaţi mai mulţi medici şi asistente de la secţia de toxicologie, UPU şi farmacia spitalului. Astfel că la mai puţin de 6 ore de la administrare erau internaţi şi sub tratament cu antidot- vitamina B6 toţi cei 6 copii cu vârste între 5 şi 16 ani”, a

precizat medicul.

Cum s-a întâmplat totul

La Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti au ajuns cinci fete, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, şi un băiat de 13 ani.

Citește și: Bebeluş cu insuficienţă respiratorie acută, după intoxicarea cu nitriţi, transportat cu un elicopter SMURD

„Sunt stabili. Fără complicaţii. Sunt sub tratament cu antidot- vitamina B6”, au

transmis oficialii unităţii medicale.

Între timp, procurorii s-au sesizat din oficiu şi au deschis dosar de cercetare penală in rem pentru vătămare corporală din culpă.

Citește și: Intoxicați cu jeleuri cu cannabis

Anchetatorii au stabilit că minorii au luat un medicament pentru tuberculoză, care le fusese prescris de către medicul specialist, dar fără a fi respectată doza stabilită.

Citește și: Două femei, mamă și fiică, au pierit în timp ce organizau o petrecere surpriză. Chiar sărbătoritul a fost cel care a descoperit trupurile fără viață: „Mi se rupe inima”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si