După această revoltă a arabilor israelieni, 12 persoane au fost rănite, iar mai multe maşini au fost incendiate, aceste evenimente au fost asemuite unui război civil.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat stare de urgenţă în orașul Lod, acolo unde au avut loc manifestațiile violente

Astfel, în orașul Lod, aflat în centrul țării, arabii israelieni au protestat în mod violent. Aceștia au aruncat cu pietre spre poliţie, care a răspuns cu grenade lacrimogene.

Un bărbat arab a murit, cu o zi în urmă, în timpul manifestațiilor. După revoltă, de marți seara, cel puţin 12 oameni au fost răniţi, a precizat ziarul Haaretz. Presa locală a informat că mai multe sinagogi şi magazine au fost incendiate de protestatari.

În urmă cu o zi, premierul Benjamin Netanyahu a declarat stare de urgenţă în orașul Lod, acolo unde au avut loc manifestațiile violente. 

Stare de urgență în orașul Lod, după o revoltă a arabilor israelieni
Stare de urgență în orașul Lod, după o revoltă a arabilor israelieni[Sursa foto: Facebook The Times of Israel]

Citeste si: Raed Arafat: "Nu suntem într-o stare de normalitate. O să vedem ce o să iasă în următoarele două săptămâni"

După conflictul dintre armata israeliană şi militanţii palestinieni în Gaza, comunitățile arabe din interiorul Israelului, au izbucnit și au început să protesteze

De asemenea, același tip de revolte au fost și în alte oraşe unde comunitatea arabă este mai numeroasă, şi în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania.

„Întreg Israelul ar trebui să ştie, acesta este o completă pierdere a controlului”, a afirmat Yair Revivo. „Războiul civil a izbucnit în Lod”, potrivit Times of Israel.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: HARTA. Autoritățile sunt în alertă. Ciclonul mediteranean aduce ploi și furtuni. Sudul României este vizat în mod special- wowbiz.ro

Citeste si: Pericol. Centrala nucleară de la Cernobîl, din nou activă. Reacția autorităților din România

Aceeași sursă a informat că este prima dată, din 1966, când guvernul israelian a declarat starea de urgenţă asupra arabilor.

Premierul israelian, Netanyahu, a declarat starea de urgență în oraș, făcând ape la calm, adăugând că va lua unele măsuri de deplasare dacă va fi nevoie în acest caz.

Militanţii palestinieni au lansat sute de rachete pe teritoriul Israelului, pe când Israelul a inițiat bombardamente aeriene în GFâşia Gaza.

Citeste si: Rusia a expulzat un diplomat român. Reacția Kremlinului, la doar o zi după summit-ul de la București

Astfel, se estimează că 40 de oameni au murit în cele mai violente revolte din ultimii ani din Israel.

Armata israeliană a anunțat că vizează militanţii din Gaza, după atacurile cu rachetă asupra Ierusalimului şi a mai multor zone din țară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si