Autoritățile din Serbia și Bosnia au declarat vineri stare de urgență, după ce inundațiile au făcut ravagii în cele două state.

Stare de urgență în Serbia și Bosnia din cauza inundațiilor

În Serbia spre exemplu, 1.300 de salvatori şi 22 de ambarcaţiuni au fost mobilizate pentru a evacua zeci de persoane din mai multe localităţi, a transmis Ministerul de Interne într-un comunicat.



Viitura a smuls chiar și un pod în apropiere de oraşul Kraljevo din sud-vestul Serbiei.

Citește și: Cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică: sunt așteptate ploi torențiale și furtuni

În centrul țării, salvatorii au fost nevoiţi să evacueze 12 persoane din casele lor din Kragujevac din cauza faptului că râului Lepenica s-a revărsat, a declarat primarul Nikola Dasic. De asemenea, circa 22 de persoane au fost salvate dintr-un sat din apropierea oraşului Jagodina.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Şi râurile mai mici au ieşit din matcă, ceea ce a dus la avarii pe drumuri și linii electrice. 

Și în estul Bosniei râurile s-au revărsat, iar autorităţile din oraşul Tuzla au declarat stare de urgenţă în întreaga regiune. Oamenii au fost nevoiţi așadar să îşi părăsească locuinţele.

Citește și: Prognoza meteo în weekendul 17-18 iunie 2023. Ce temperaturi se vor înregistra în România?

Mai mult, o alunecare de teren a blocat un drum în apropierea oraşului Srebrenica, iar în jurul capitalei Sarajevo, oamenii au fost avertizați cu privire la posibile inundaţii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si