”Starea emoțională a președintelui rus Vladimir Putin este normală, dar ziua sa de lucru este extrem de neregulată”, a spus secretarul său de presă Dmitri Peskov, citat de presa rusă.

Citeste si: Klaus Iohannis, discuții importante cu Maia Sandu

Liderul de la Kremlin nu a apărut public în ultimele zile, iar în presa internațională circulă diverse scenarii despre starea sa emoțională. Spre surprinderea întregii lumi, Vladimir Putin a ordonat cu 21 de zile în urmă invadarea Ucrainei, nu doar a regiunii Donbas, iar războiul-fulger pe care și

l-a dorit nu s-a realizat, armata rusă având pierderi semnificative și neputând să cucerească niciun mare oraș ucrainean.

Citeste si: O copilă de nouă ani a rămas fără braț după atacul rușilor: „Nu știu de ce m-au împușcat rușii. Sper că a fost un accident și că nu au vrut să mă rănească”

Bilanțul provizoriu al invaziei vorbește despre mii de civili uciși în bombardamentele ruse, între care și 100 de copii, iar peste trei milioane de oameni au părăsit deja țara devastată de bombe.

Vladimir Putin lucrează "până noaptea târziu”

Purtătorul de cuvând al președintelui rus le-a explicat jurnaliștilor care este starea actuală a lui Vladimir Putin: „Nu există o oră fixă pentru sfârșitul zilei sale de lucru. În orice caz, de dimineață până noaptea târziu”, a precizat Peskov.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Vladimir Putin, catalogat de Senatul SUA drept un criminal de război

Vladimir Putin, enervat de lipsa de succes a operațiunii sale speciale

[Sursa foto: Captură YouTube]

Negocierile cu Ucraina merg încet, dar Rusia se străduiește sincer să ajungă la pace cât mai curând posibil, a declarat miercuri șeful delegației ruse, consilierul prezidențial Vladimir Medinsky, potrivit Unica.md.

Citeste si: Klaus Iohannis, discuții importante cu Maia Sandu

Acesta a mai adăugat că ”Rusia este în favoarea transformării Ucrainei într-un stat pașnic și neutru care nu este un punct de sprijin NATO”. „Desigur, ne-am dori ca totul să se întâmple mult mai repede, aceasta este o dorință sinceră a părții ruse. Vrem să ajungem la pace cât mai curând posibil”, a spus Medinsky.

Citeste si: Serghei Lavrov: "Există speranțe pentru un compromis la negocieri"

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Vladimir Medinsky a remarcat că nu ar dori să se concentreze asupra dificultăților care apar în procesul de negociere. „Credeți-ne, aspirația statului nostru și sarcina stabilită de președinte este de a aduce pacea pe pământul Ucrainei, de a fi un stat pașnic, neutru, prietenos față de noi, care nu este un punct de sprijin NATO, nu este un avanpost pentru forțele care doresc să facă rău țării noastre”, a adăugat el, citat de interfax.ru.

Rusia își dorește o Ucraină neutră, după modelul Suedia sau Austria

Potrivit lui Medinsky, Kievul își propune să creeze Ucraina ca o versiune austriacă sau suedeză a unui stat demilitarizat cu propria sa armată.

„Conservarea și dezvoltarea statutului neutru al Ucrainei, demilitarizarea Ucrainei – se discută o întreagă gamă de probleme legate de capacitatea armatei ucrainene. Ucraina oferă o versiune austriacă, suedeză a unui stat demilitarizat neutru, dar în același timp, un stat care are propriile forțe armate și navale. Toate aceste probleme sunt discutate la nivelul conducerilor ministerelor Apărării Rusiei și Ucrainei”, a spus Medinsky.

„Desigur, problema-cheie pentru noi este statutul Crimeei și Donbasului, precum și o serie de probleme umanitare, inclusiv denazificarea, drepturile populației vorbitoare de limbă rusă și statutul limbii ruse și așa mai departe”, a adăugat Medinsky.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si