Close sidebar
Close sidebar

Se pot face petreceri după 17 iunie? Măsurile luate de Guvern

Guvernul a stabilit, marți, prelungirea sătrii de alertă pentru încă 30 de zile, începând din 17 iunie. Printre prevederile adoptate de Executiv se află și organizarea de petreceri.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Astfel, potrivit prevederilor adoptate prin Hotărârea de Guvern, petrecerile private în interior se vor putea face cu un număr de cel mult 20 de persoane, în timp ce pentru cele din exterior se permit până la 50 de persoane, cu respectarea regulilor de distanțare.

Citeste si: Orban: CNSU a decis prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru 30 de zile

De asemenea, în interiorul localităților este interzisă circulația persoanelor în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleaiași familii, potrivit digi24.ro.

Starea de alertă, necesară în continuare

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat marți că starea de alertă este necesară pentru a putea gestiona situația mult mai eficient.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citeste si: Arafat: „Este necesară prelungirea stării de alertă pentru a putea gestiona situaţia mult mai eficient”

„A fost propusă prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul ţării pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 17 iunie la propunerea ministrului Afacerilor Interne şi bineînţeles şi al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Există motive de ce am făcut acest lucru. După o analiză foarte amănunţită a situaţiei actuale, în pofida faptului că avem o curbă descendentă, totuşi există semne că situaţia poate oricând să deterioreze şi să avem cel puţin focare serioase sau să avem o situţia mai grea în următoarea perioadă dacă nu respectăm măsurile compensatorii care au fost deja menţionate şi anume purtatul măştii, distanţarea fizică, triajul la intrare în spaţii închise, purtatul măşti în transportul în comun”, a declarat Arafat.

Citeste si: Se reiau slujbele religioase în interiorul bisericilor. Ce reguli vor respecta credincioșii

”Există o creştere faţă de cum a fost acum două săptămâni, acum câteva zile, la numărul pacienţilor în terapiile intensive, există focare care au apărut în instituţii medicale care necesită detaşare de personal, care necesită mişcare de personal pentru acoperirea nevoilor unităţilor sanitare unde personalul este în izolare sau este chiar bolnav şi internat în spitale”, am mai precizat Arafat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI