Close sidebar
Close sidebar

Starea de alertă urmează să fie prelungită pentru încă 30 de zile. Guvernul va decide joi - UPDATE

În urma propunerii venite din partea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, de a se prelungi starea se alertă cu 30 de zile, guvernul se reunește joi, 8 iulie 2021 pentru a aproba sau respinge această hotărâre.

Andreea Bolocan,

Florin Cîțu [Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE-

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile în România, însă cu o serie de relaxări, au anunțat Florin Cîțu și Raed Arafat la finalul ședinței de Guvern de joi. Printre măsurile anunțate se află și reducerea suprafeței pentru fiecare persoană la nunți, botezuri, mese festive și creșterea numărului de spectatori la activități culturale în aer liber.

Guvernul a adoptat hotărârea de guvern cu măsurile propuse de către CNSU.

Principalele modificări la starea de alertă

  • Principala modificare faţă de măsurile aflate în vigoare vizează creşterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile restrictive pentru persoanele care au trecut prin boală, de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu COVID-19.
    În acest interval oamenii care au fost infectați cu COVID-19 sunt scutiți de carantină la intrarea în țară și pot participa la evenimente, la fel cu cei vaccinați sau care au un test COVID negativ.
  • La activitățile culturale în aer liber se permite participarea până la 1.000 de persoane care stau pe scaun.
  • La nunți, botezuri și alte evenimente private, suprafața pe persoană a fost redusă de la 4 metri pătrați la 2 metri pătrați.
  • La locurile de joacă pentru copii, nu se va mai solicita ca însoțitorii să fie vaccinați împotriva COVID-19.
  • La exterior, la restaurante, se elimină regula de 6 persoane la masă.

Întrebat de ce apar noi relaxări în timp ce varianta Delta se răspândește rapid în lume, Raed Arafat a arătat că vaccinare este soluția pentru a evita un val patru grav.

Ședinta de Guvern este programată joi, 8 iulie 2021, la ora 10:00. Oficialii Executivului au anunţat că una dintre hotărâri vizează prelungirea stării de alertă, cu 30 de zile, începând din 12 iulie.

CNSU a propus prelungirea stării de alertă

Decizia se ia la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță aruncă bomba despre valul patru coronavirus: „Cred că discuţia asupra valului patru nu este dacă vine, ci când vine şi care va fi amploarea lui”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

CNSU a propus prelungirea stării de alertă [Sursa foto: Facebook]

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 7 iulie 2021, Hotărârea numărul 44 prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.07.2021 precum şi măsurile de prevenire şi control necesar a fi aplicate în contextul epidemiologic actual”, a transmis, miercuri seară, CNSU.

Apar noi măsuri anti-COVID

Cea mai importantă modificare care va avea loc, pe lângă măsurile aflate deja în vigoare, va fi creşterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire şi control a răspândiri COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală, de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu noul coronavirus.

Citeste si: Tulpina Delta, principalele simptome: La ce trebuie să fim atenţi?

Hotărârea numărul 44 adoptată de CNSU

Art.1- Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.07.2021.

Art.2- Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARSCoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 12.07.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

Întreagul document poate fi consultat AICI.

Art.3- Măsurile propuse în prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Art.4- Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI