Proiectul ar pune în pericol statutul de centrul financiar al oraşului, a declarat duminică consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe Robert O’Brien, transmite Reuters.

”Se pare că prin această lege de securitate naţională practic vor prelua Hong Kongul”, a afirmat O’Brien la emisiunea “Meet the Press”, de la NBC.

Citeste si: Brazilia- Mai mult de 15.800 de noi cazuri de Covid-19

”Şi dacă o vor face...secretarul de Stat Mike Pompeo nu va putea certifica că Hong Kongul îşi va păstra un grad ridicat de autonomie şi dacă se va întâmpla acest lucru atunci vor fi sancţiuni care vor fi impuse Hong Kongului şi Chinei”, a spus O’Brien.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Oficiali guvernamentali americani au afirmat că legea va pune capăt autonomiei Hong Kongului, iar acest lucru ar fi rău atât pentru economia Chinei cât şi pentru cea a Hong Kongului.

Citeste si: America e la pământ! Multe dintre statele europene privesc acum spre China ca la un viitor lider global

În opinia lor, ar fi pus în pericol statutul special al teritoriului, conform legislaţiei americane, care a contribuit la menţinerea statutului acestuia de centru financiar global.

”Este greu de văzut cum ar putea rămâne Hong Kongul centrul financiar asiatic care a devenit, dacă va fi preluat complet de China. Corporaţiile globale nu ar mai avea motiv să rămână”, a spus acesta.

Citeste si: Rusia a raportat 153 de decese în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr anunţat într-o zi de la începutul pandemiei de coronavirus

”Unul dintre motivele pentru care au venit în Hong Kong este că s-a respectat legea, a existat un sistem liber pentru companii, a existat un sistem capitalist, a existat democraţie şi au existat alegeri locale. Dacă toate acestea vor dispărea, nu sunt sigur că comunitatea financiară va putea rămâne aici”, a mai spus O’Brien.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si