Close sidebar
Close sidebar

Statele Unite au aprobat ajutorul financiar pentru Ucraina. Rusia, atacuri furibunde asupra mai multor orașe ucrainene

Senatul SUA a aprobat un pachet de ajutor de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan. Din această sumă, cea mai mare parte, de 61 miliarde dolari, este direcționată către frontul din Ucraina împotriva atacatorului Rusia.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pachetul de ajutor financiar a trecut de Congresul SUA cu o majoritate de 80% din voturi, dar după luni de amânare,

Citește și: VIDEO- Rușii au dezlănțuit din nou iadul în Ucraina! 18 morți și peste 70 de răniți la Cernigău

Noua finanţare de miliarde de dolari pentru Ucraina este crucială, în contextul în care forţa de invazie a Rusiei avansează şi Kievul duce lipsă de provizii militare, transmite presa internațională.

Joe Biden, așteptat să semneze azi împrumutul pentru Ucraina

Senatul a aprobat marți patru proiecte de lege adoptate sâmbătă de Camera Reprezentanţilor, după ce liderii republicani din Cameră au schimbat brusc cursul săptămâna trecută şi au permis un vot asupra celor 95 de miliarde de dolari, în mare parte ajutor militar pentru Ucraina, Israel şi Taiwan şi partenerii SUA din regiunea indo-pacifică.

În ce constă ajutorul militar al SUA pentru Ucraina

Ajutorul militar al SUA pentru Ucraina include vehicule, muniţii de apărare antiaeriană Stinger, muniţie suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate, muniţie de artilerie de 155 de milimetri, muniţii antitanc TOW şi Javelin şi alte arme care pot fi folosite imediat pe câmpul de luptă.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Liderii democraţi şi republicani din Senat au afirmat că Congresul a dat un pas înainte în a le transmite preşedintelui rus Vladimir Putin şi altor adversari străini că Washingtonul va continua să sprijine Ucraina şi alţi parteneri străini.

"Acest proiect de lege privind securitatea naţională este una dintre cele mai importante măsuri pe care Congresul le-a adoptat de foarte mult timp pentru a proteja securitatea americană şi securitatea democraţiei occidentale", a declarat liderul majorităţii democrate Chuck Schumer, într-o conferinţă de presă după vot.

Pachetul de ajutor ar putea fi ultimul aprobat pentru Ucraina până după alegerile din noiembrie, când vor fi puse la bătaie Casa Albă, Camera Reprezentanţilor şi o treime din Senat.

Rusia, atacuri furibunde în mai multe orașe din Ucraina

[Sursa foto: Twitter]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI