Statele Unite ale Americii urmează să primească un număr de 100.000 de refugiați ucraineni, potrivit unui oficial din administrația Biden.
Nu se știe deocamdată cum se va desfășura acest efort din punct de vedere logistic.

Citeste si: Summit NATO pentru războiul din Ucraina. Anunțul lui Joe Biden pentru Vladimir Putin. UPDATE

Mai mult de 3,5 milioane de persoane au părăsit Ucraina de la începutul invaziei, iar România reprezintă țara care a primit cel mai mare număr de refugiați în primele zile.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj pentru români de la summit-ul NATO. "Pot să spun cu mâna pe inimă că România nu este în pericol"

Persoanele care primesc refugiați vor primi 50 de lei pe zi

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a anunţat, miercuri, că în şedinţa Executivului a fost aprobată o Ordonanţă de Urgenţă care permite persoanelor fizice care găzduiesc cetăţeni ucraineni refugiaţi să beneficieze de decontarea din bugetul Inspectoratelor Judeţene de Urgenţă a cheltuielilor cu hrana şi cazarea, în valoare de 20 de lei pe zi, pentru fiecare persoană găzduită, pentru hrană şi pentru cazare alţi 50 de lei, pe zi.

Citeste si: Momente de panică pentru zeci de ucraineni aflați într-un bloc de refugiați din Mamaia. S-a dat alarma și au ieșit în stradă

80.000 de cetățeni se află pe teritoriul României

Dan Cărbunaru a precizat că aceşti bani sunt acordaţi persoanelor fizice, voluntarilor şi românilor care, fără să fi aşteptat neapărat o decizie în acest sens a autorităţilor, s-au grăbit încă din primele zile în care refugiaţii din Ucraina, din cauza agresiunii militare din ţara lor, au venit în ţara noastră.

Citeste si: NATO va furniza Ucrainei echipamente de protecție împotriva unor atacuri chimice, biologice și nucleare

Despre impactul bugetar, Dan Cărbunaru a afirmat că la acest moment, ştim că sunt aproximativ 80.000 de cetăţeni ucraineni pe teritoriul României, însă nu toţi sunt în locuinţele românilor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si