Administraţia preşedintelui american Joe Biden pregăteşte un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina în valoare de aproximativ 800 de milioane de dolari, transmite presa internațională.

Anunţul oficial ar putea fi făcut chiar vineri, potrivit Reuters, care citează mai multe surse apropiate Casei Albe.

Citeste si: Ce s-ar întâmpla în cazul unei explozii la Centrala nucleară de la Zaporojie, Ucraina

Ajutorul militar oferit de SUA Ucrainei de când a început invazia Rusiei pe 24 februarie a dpășit suma de 9 miliarde de dolari de ajutor.

Joe Biden ar putea apela la stocurile militare americane 

Preşedintele Biden ar urma să autorizeze acordarea acestei asistenţe recurgând la autoritatea de retragere prezidenţială care îi permite liderului de la Casa Albă să aprobe transferul de arme în exces din stocurile americane.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Sursele citate de Reuters au mai spus că anunţul ar putea fi făcut săptămâna viitoare. Au avertizat însă că valoarea ajutorului militar s-ar putea schimba înaintea anunţului oficial.

Citeste si: Cum arată armele Rusiei cu care s-a lăudat Putin la show-ul militar de la Moscova- FOTO

Ultimul pachet de asistență militară pentru Ucraina a inclus muniție pentru HIMARS, pentru sistemele de rachete sol-aer NASAMS și până la 50 de transportoare medicale blindate M113.

HIMARS joacă un rol cheie în duelul artileriei dintre Ucraina și Rusia care a fost descris ca fiind „de măcinare”, foarte puține mișcări fiind efectuate pe linia frontului în Donbas. Până acum, SUA au trimis 16 HIMARS în Ucraina iar pe 1 iulie au promis să trimită două Sisteme Naționale Avansate de Rachete Sol-Aer (NASAMS).

Citeste si: Rusia l-a demis pe șeful flotei de la Marea Neagră

Nu era însă clar dacă lansatoarele NASAMS, fabricate de compania americană Raytheon Technologies Corp și de Kongsberg din Norvegia, sunt deja în Ucraina, dacă muniția era pentru lansatoarele donate de altă țară sau dacă erau prepoziționate. SUA s-au angajat anterior să trimită 200 de transportoare blindate pentru personal în Ucraina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si