"Ma lua, ma paruia de fata cu ei. Ma injura...c***a tuturor. Ca mama a divortat, sora mea a divortat, trebuie sa divortez si eu"

"Ajunsesem sa cred ca sunt nimic, ca sunt nimeni"

"De fata cu politia mi-a dat un mare pumn, palma, ce mi-a dat de a venit politia si m-a luat SMURD-ul din fata lui"

Frica, durere, disperare...sunt sentimente ingrozitoare care le incearca aproape zilnic pe victimele agresiunilor domestice. Femeile sunt atat de speriate incat cu greu pot fi convinse sa povesteasca clipele de groaza prin care au trecut ele, dar si copiii lor.

Terorizate...si fizic si psihic, pana cand ajung sa isi piarda orice urma de dorinta de a mai trai. Acesta este cosmarul prin care trec milioane de femei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Ajunsesem sa cred ca sunt nimic, ca sunt nimeni. Imi spunea: "N-ai nicio putere. N-ai ce sa imi faci. Nu ai ce sa imi faci si oricum daca vei face ceva, te bat de te omor."

Victimele spun ca certurile izbucnesc din orice motiv si nu se sfarsesc niciodata.

"Daca e lumina aprinsa, ma injura ca de ce stau cu lumina aprinsa si  daca e stinsa, ma injura ca de ce e stinsa."

Cutremurator de-a dreptul este faptul ca astfel de comportamente demente nu tin cont nici de varsta, nici de educatie sau statut social.Pana si secretarul de stat care ar trebui sa se ingrijeasca de aceste femei a avut parte de momente de teama.

Gratiela Draghici, secretar de stat ANES

"La 3 dimineata sa iti bipaie telefonul si pe messenger sa iti apara mesaje pe care nici nu pot sa le explic, decat sa vi le arat"

Autoritatile vor acum sa dezvolte un proiect de lege prin care victimele sa se poata obtine un ordin de protectie provizoriu  direct de la politistul care ajunge la apelul 112. Mai mult, intentioneaza  sa puna pe hartie un mod de interventie pentru astfel de situatii.

Mihaela Sasarman, coordonator Reteaua VIF

"Nu sunt proceduri clare in prezent, dar politistul trebuie sa o informeze ca exista ordin de protectie, exista posibilitatea sa depuna plangere prealabila"

Nimeni nu stie, insa, cum vor fi aplicate aceste legi si mai ales cum vor fi monitorizati sotii violenti. Asta in conditiile in care, doar anul trecut, in Romania, s-au eliberat aproape 2600 de ordine de protectie, dintre care 700 au fost incalcate. In urma acestor incalcari, 72 femei au ajuns sa fie omorate cu bestialitate.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si