Tot mai mulți își doresc să plece în vacanțe în destinații cât mai exclusiviste, care să le ofere peisaje de basm. Acum, acest lucru este posibil. O destinație care îți taie respirația este Albania, mai exact orașul-stațiune Ksamil, un loc care seamănă izbitor cu Maldive.

Cât costă un sejur de o săptămână în Albania?

Ksamil este localizat într-una dintre cele mai ofertante zone turistice ale Rivierei Albaneze și asta pentru ca are o paletă extrem de largă de atracții, care împreună cu plajele pot alcătui baza unui concediu perfect.

Cu toate astea, Ksamil nu este o destinație care se bucură de foarte multă promovare, iar mulți încă nu au aflat de potențialul ei turistic.

Citește și: Românii pleacă în concediu: Aglomerație în vămile din România. Aplicația care îți arată timpii de așteptare

Ksamil este localizat într-una dintre cele mai ofertante zone turistice ale Rivierei Albaneze.

Ksamil este localizat într-una dintre cele mai ofertante zone turistice ale Rivierei Albaneze.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Albania beneficiază de munți înalți, dar și de plaje largi cu nisip sau pietriș, precum și de golfuri de o frumusețe aparte. Preparatele culinare sunt printre cele mai delicioase și află că acestea sunt la prețuri foarte mici.

De asemenea, locuitorii acestei țări sunt foarte ospitalieri. Turiștii care nu preferă călătoria cu avionul pot ajunge în Albania și cu mașina, având de parcurs între 1000 și 1200 de kilometri. De asemenea, te poți aventura pe drumul de coastă denumit de către români „Transfăgărășanul albanez”. Una dintre marile probleme este reprezentat de trafic haotic, având în vedere că șoferii de aici nu prea respectă regulile de circulație, informează Playtech.

Prețurile la cazări sunt relativ accesibile, prețul lor fiind diferit în funcție de perioada aleasă. De exemplu, în perioada 1 august- 8 august, prețul pentru o cameră de două persoane începe de la aproximativ 1400 de lei și poate ajunge și până la 8000 de lei în funcție de preferințe. Leka este moneda națională, iar 1 euro este echivalentul a 120 de leka. Cu toate acestea, prețurile la restaurante sunt mult mai mici decât în Grecia, Turcia, Italia.

Obiective turistice de neratat în Albania

Cei care ajung în Albania trebuie să aibă în vedere o serie de obiective turistice. De exemplu, Berat- orașul celor o mie de ferestre, care a fost construit sub forma unei cetăți ridicate pe deal unde mai poate fi găsit și astăzi castelul original ce poartă numele Kalaja. Orașul cu moscheele și bisericile sale vechi este una dintre cele mai importante atracții turistice ale țării. Centrul istoric al localității a fost inclus în anul 2005 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. De asemenea, turiștii pot alege să meargă și în orașul Apollonia, un loc istoric impresionant.

Citește și: Harta incendiilor din Grecia în 2023: Vânturile puternice au extins flăcările prin pădurile de pin uscate spre disperarea locuitorilor și a pompierilor

Albania beneficiază de munți înalți, dar și de plaje largi cu nisip sau pietriș, precum și de golfuri de o frumusețe aparte.

Albania beneficiază de munți înalți, dar și de plaje largi cu nisip sau pietriș, precum și de golfuri de o frumusețe aparte.

[Sursa foto: Saranda Ksamil Albania- Facebook]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Izvorul Blue Eye, sau Syri i Kalter, este un izvor natural în pădurea Albaniei, care se află între Saranda și Gjirokastra. El face parte dintr-un parc național și reprezintă o adevărată oază de liniște. Și Lacul Ohrid merită văzut. El este unul dintre cele mai adânci și mai vechi lacuri din Europa și unul dintre cele mai frumoase. Acesta traversează graniţa muntoasă dintre sud-vestul Macedoniei şi estul Albaniei. Alte locuri de neratat din această zonă a Balcanilor sunt micile cătune albaneze, cum ar fi Lin, Drilon și Tushemisth, care oferă priveliști uluitoare asupra lacului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si