Dan Ioan Popescu a fost unul dintre cei mai influenti politicieni romani, ocupand pozitii cheie, de ministru al Industriei si Resurselor, ministru de Stat si ministru al Economiei si Comertului (2000-2004). Popescu a fost si deputat, perioada in care, la sesizarea procurorului general de atunci, Ilie Botos, averea sa si a sotiei sale a fost verificata. O comisie a stabilit atunci ca sotii Elena si Dan Ioan Popescu nu justifica legalitatea unor bunuri dobandite, in valoare de 4,6 de milioane de lei.

Ca urmare a acestei concluzii, comisia a decis instituirea sechestrului asigurator pe unele dintre cele 23 de bunuri imobile obtinute de sotii Elena şi Dan Ioan Popescu in perioada decembrie 2000- decembrie 2004. Dupa 10 ani, procesul s-a incheiat zilele trecute, iar magistratii Curtii Supreme au decis ca Dan Ioan Popescu si-a dobandit o parte din avere in mod ilicit si ca a urmarit sa-si ascunda provenienta ei, pentru ca autoritatile sa nu verifice cum a fost dobandita. De aceea, acestia au decis confiscarea a 890.000 de lei de la fostul ministru, adica aproximativ 200.000 de euro. Chiar daca s-a dovedit ca declaratiile sale de avere nu erau complete, respectivele documente devoalau un portofoliu imobiliar oricum impresionant.
Astfel, Popescu detinea 8 terenuri, 5 apartamente in Bucuresti si o casa de vacanta in Azuga. Aceasta din urma este plasata departe de ochii curiosilor, ascunsa intre brazi, langa padure, iar drumul care duce catre acesta este semnalizat ca fiind interzis.
Presa a relatat ca vila cu o suprafata de 1.315 metri patrati si un teren aferent de 7.091 metri patrati valoreaza aproximativ 400.000 de euro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si