Propunerea legislativa privind sustinerea eliminarii autovehiculelor poluante, cu vechime mai mare de 12 ani si acordarea de voucher valoric, in suma de 4.500 de lei, pentru achizitia de panouri solare, centrale termice cu coeficient de poluare redus si surse alternativ/ecologice a fost pusa de curand in dezbaterea senatorilor.

Proiectul prevede acordarea de bani, in schimbul predarii unui autovehicul vechi, pentru eficientizarea sistemelor de incalzire si alimentare cu energie a locuintelor.

Pentru a intra in vigoare, proiectul are nevoie de aprobarea Parlamentului, de promulgare si de publicare in Monitorul Oficial.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro

Beneficiarii voucherelor vor avea la dispozitie 30 de zile pentru a achizitiona exclusiv produsele mentionate anterior si vor justifica suma prin factura fiscala insotita de decontul tichetului. Voucherul nu poate fi instrainat sau folosit pentru achizitionarea altor produse decat panouri solare, centrale termice cu un coeficient redus de poluare si surse alternativ/ecologice.

"Este cunoscut faptul ca toate programele Rabla, derulate in ultimii 13 ani au generat si actiuni de specula. Contravaloarea voucher-ului a fost tranzactionata la limita dintre licit si ilicit, de catre proprietarii de drept ai acestuia si utilizatorii finali, cu interfata in zona comerciantilor de autovehicule, autorizati de program", motiveaza initiatorii proiectului interdictia de instrainare a voucherului.

Sursa: avocat.net 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si