In articol:
- Despre programul „Family Start”
- Despre programul „Student Invest”
- Vești bune pentru studenții care vor să lucreze! Această măsură ar putea accelera viteza cu care tinerii se angajează
Studenții și familiile tinere beneficiază începând de luni de creditele garantate de stat. Aceștia le pot solicita chiar de astăzi.
Despre programul „Family Start”
Programul „Family Start” oferă împrumuturi de până la 75.000 de lei familiilor. În acest program se încadrează tinerele familii, având membrii acesteia cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani.
Pentru cei cu vârsta până în 45 de ani dobânda este subvenționată în proporție de 75%. De asemenea, rata lunară la acest credit este de 625 de lei.
Citeste si: Cum să faci economii în mod eficient: soluții și idei
Despre programul „Student Invest”
Programul „Student Invest” oferă împrumuturi de până la 50.000 de lei studenților cu vârste până în 31 de ani.
Citeste si: Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia- kanald.ro
Persoanele fără venituri vor avea nevoie de un codebitor, care să garanteze pentru ei.
Din banii alocați, tinerii studenți își pot plăti taxele de școlarizare, căminul sau avansul pentru o locuință. Rata lunară va fi de 417 lei.
Este de reținut că beneficiarii nu vor primi banii în cont, ci banca va efectua plățile în numele lor. Pentru ambele programe perioada de rambursare este de 10 ani.
Citeste si: Pălăriile anti-copiat sunt atracția momentului! Iată cât de repede pot fi confecționate
Vești bune pentru studenții care vor să lucreze! Această măsură ar putea accelera viteza cu care tinerii se angajează
Parlamentarii s-au gândit de această dată și la studenții care deja muncesc, dar și la cei care nu și-au pus în cap un asemenea gând.
Citeste si: Anul 2025 anunță primirea de noi vouchere! Care sunt persoanele care pot beneficia de ele- kfetele.ro
Studenții cu vârsta până în 26 de ani care au un loc de muncă, ar putea fi scutiți de plata taxelor și a impozitelor din salariu. Prin această metodă se dorește stimularea tinerilor să lucreze, dat fiind faptul că suntem pe ultimul loc în Europa la numărul de studenți care muncesc, adică doar 2%. Prin comparație, în Olanda 70% dintre studenți au un job.
Citeste si: Vești bune pentru personalul din învățământ: ministrul Educației a anunțat că vor fi plătite sumele restante