Conform noii prevederi, angajații care nu prezintă certificatul la serviciu, ar putea fi conciediați, prin urmare li se va suspenda contractul de muncă. Certificatul digital va fi obligatoriu doar acolo unde media cazurilor de îmbolnăvire va fi de cel puțin 1,5 la mie, la nivel național, timp de trei săptămâni.

Citeste si: VIDEO| Liber la mall pentru oricine? Accesul se poate face inclusiv cu testul antigen! Ce nu a înțeles însă toată lumea...

Statul ar putea oferi 750 de lei pentru testare

Certificatul ar putea fi eliberat și după primirea primei doze de vaccin sau persoanelor care au făcut teste PCR sau antigen. Potrivit unor surse, statul are în vedere acordarea unor vouchere pentru persoanele nevaccinate și care nu au trecut prin boală. Valoarea voucherelor ajunge la 750 de lei, iar banii ar trebui să le ajungă cetățenilor timp de 45 de zile.

Citeste si: Cum se face accesul la mall începând din 9 decembrie 2021?

Plătesc sau nu angajații testarea COVID?

Noul proiect de lege propus de Alexandru Rafila pentru certificatul COVID la locul de muncă prevede că statul va plăti de la buget testele pentru angajații care nu vor să se vaccineze. Pe de altă parte, Florin Cîțu, liderul PNL, a declarat că Guvernul va susține testarea gratuită a populației timp de maxim 45 de zile.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Draftul proiectului de lege depus de Alexandru Rafila spune că angajații care nu vor să se vaccineze vor fi testați gratuit, cu bani de la buget.

Proiectul consultat de G4Media prevede că ”fiecare angajat … beneficiază de maximum 11 testări antigen rapide/lună, pe perioada existenţei obligaţiei angajatorului de a solicita certificatul COVID-19 din sumele alocate de la bugetul de stat”.

Citeste si: VIDEO| Restricțiile de sărbători sunt oficiale! Ce reguli trebuie să respecte românii și de când intră acestea în vigoare

Alexandru Rafila: Va fi un certificat temporar, nu permanent

Ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat recent că noul certificat Covid va fi obligatoriu la locul de muncă, atât la stat, cât și în mediul privat, atunci când se înregistrează creșterea numărului de infectări 3 săptămâni consecutive, cu un coeficient săptămânal mediu de cel puţin 1,5 ori a numărului de cazuri.

Citeste si: Raed Arafat a anunțat noile măsuri adoptate de CNSU. Ce relaxări intră în vigoare- VIDEO


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si