Anunțul oficial al Primăriei Capitalei. Ce se întâmplă cu STB
Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, marți, că 2.000 de angajați ai STB vor intra în șomaj tehnic, ca rezultat al reducerii semnificative al numărului de călători.
„Dintre cei 11.000 de angajaţi ai STB, 2.000 vor intra în şomaj tehnic. Asta înseamnă că vor primi doar 75% din salariul pe care până la această dată îl aveau, conform contractului colectiv de muncă, urmând că numărul acestora să nu mai crească. Este o situaţie generată de numărul scăzut de călători pe care compania îl are acum", a declarat Bădulescu, pentru Agerpres.
Citeste si: Prognoză sumbră a ONU. Milioane de oameni ar putea rămâne înfometați din cauza coronavirusului
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Viceprimarul a adăugat că în ultima categorie vor intra în special vatmanii și conducătorii de autobuze.
În prezent, STB lucrează cu 35% din parcul auto, a menţionat viceprimarul.
Citeste si: Coronavirus România. Alte 306 persoane au fost confirmate cu COVID-19
„Avem şi celelalte activităţi pe care le desfăşurăm în această perioadă, respectiv rutele de la Aeroportul Otopeni până în judeţele unde sunt centre de carantină, lucru pe care îl face STB împreună cu ISUBIF.
Acolo avem implicate 40 de maşini pe zi, care fac aceste rute în toată ţara”, a menţionat el.Președintele Klaus Iohannis a vorbit marți despre relaxarea măsurilor impuse de autorități, în contextul pandemiei de coronavirus.
„Este timpul să ne gândim la un plan de relaxare atunci când condițiile vor fi îndeplinite. Este în vigoare un decret pentru starea de 15 mai.
După 15 mai dacă numărul de persoane scade, dacă numărul de decese scade, dacă noi respectăm măsurile și lucrurile merg spre bine, este clar că putem să intrăm într-o fază de relaxare. Vreau să spun că această relaxare va fi făcută în pași, fiind că specialiștii spun că virusul nu va dispărea. Va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricții”, a declarat Iohannis.