Steagul roșu a fost arborat doar în stațiunile din sudul litoralului- la Eforie Nord, Eforie Sud și Costinești. Din fericire, la Mamaia sau Năvodari nu sunt încă probleme, transmite presa locală.

De altfel, cea mai periculoasă zonă de pe litoralul românesc este considerată a fi plaja dintre Eforie Nord şi Eforie Sud.

Aici, geamandurile sunt amplasate extrem de aproape de mal, la doar 10 metri distanță.

Steag roșu, arborat la Eforie și Costinești

Steagul roșu semnifică faptul că scăldatul este interzis, în timp ce steagul roșu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari.

Citește și: „Dacă vreau, dau afară pe toată lumea!” Femeie cu handicap, umilită pe o plajă din Vama Veche. A fost gonită pentru că venise cu câinele însoțitor

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Vântul a început să sufle cu putere în stațiunile de pe litoral. Este vorba de rafale de 30 km/h. Asta înseamnă automat și valuri pe mare, dar și curenți mai puternici.

Curenții rip sunt deosebit de periculoși și pot fi recunoscuți după anumite semne specifice. Aceștia apar de obicei în apropierea țărmului și se manifestă prin formarea unei spume albe, vizibile în anumite zone ale mării.

Această spumă albă indică prezența curenților puternici care pot trage înotătorii departe de țărm într-un timp foarte scurt. Este esențial ca turiștii să fie atenți la aceste semne și să evite să se aventureze în zonele unde curenții rip sunt prezenți.

În ciuda avertismentelor și a măsurilor de precauție, anul trecut, 20 turiști și-au pierdut viața, iar alți 43 au fost salvați în sezonul estival.

Ce pot face turiștii când e steag roșu pe litoral

Se anunță un weekend plin de activități diverse și captivante pe litoral și la Constanța.

De la ateliere de dezvoltare personală și conferințe, până la spectacole de teatru și petreceri pe plajă, orașul oferă o gamă variată de evenimente pentru toate gusturile.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”- radioimpuls.ro

Sâmbătă, 29 iunie

Duminică, 30 iunie 2024

Sursa: Ziua de Constanta

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si