Stela Popescu a murit!
Actrita Stela Popescu a fost gasita moarta in casa.
Actrita Stela Popescu a murit.
Stela Popescu s-a nascut intr-o familie de invatatori modesti, iar prima amintire pe care o are bine intiparita in memorie este invadarea Basarabiei de catre armata rusa. Atunci, in 1940, tatal ei considerat intelectual, deci dusman de clasa, este deportat in Siberia, iar mama se refugiaza, impreuna cu fiica in Romania, la Brasov. in 1953, sustine examenul de admitere la facultate si este repartizata la Facultatea de Limba Rusa „Maxim Gorki“, la care renunta dupa un an si jumatate cand intra in echipa Teatrului Ministerului de Interne.
in 1956 este admisa la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, iar in paralel continua sa sustina spectacole de teatru.
La sfarsitul facultatii, este repartizata la Teatrul din Brasov, acolo unde ajunge sa sustina 400 de spectacole pe an. Din 1963 pana in 1969 joaca la Teatrul de Revista "Constantin Tanase". in 1969, Stela paraseste Revista si se angajeaza la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedica sa continue colaborarea cu Radiodifuziunea Romana (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963 pana in prezent. in paralel, sustine si o colaborare cu Revista Romaneasca, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea sa se casatoreasca in 1969, la putin timp dupa divortul de Dan Puican. Totodata, joaca in celebra serie de spectacole "Boema" de la Gradina Boema, spectacole care se inscriu in peisajul anti-putere pentru vremea aceea, cu succes de public foarte mare. Timp de 24 de ani cat a jucat la
Teatrul de Comedie, vara, cand se incheia stagiunea teatrala, juca la Revista la Gradina Boema. La Teatrul de Comedie joaca din 1969 pana in 1993, cand revine la Teatrul de Revista "Constantin Tanase", unde lucreaza si in prezent. Pe scena Teatrului de Revista "Constantin Tanase" si pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu straluceste in piese precum "Omul care a vazut moartea", "Mama Boema", "Boema, slabiciunea mea" etc. A jucat 18 ani in "Presul", 12 ani in "Petitoarea" si 10 ani in "Plicul". A avut sansa de a lucra cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Intre anii 1971 si 1979 face cuplul, pe scena si la televiziune, cu stefan Banica. Cat despre longevivul cuplu umoristic Stela- Alexandru Arsinel, care a inceput in 1979, acesta a fost garantia umorului de calitate si in prezent, dar si in trecut, cand textele scenetelor erau semnate Mihai Maximilian.
In 1958, debuteaza in cinematografie in pelicula "Alo? Ati gresit numarul". A jucat in peste 25 de filme precum Nea Marin miliardar (1979), "Pe malul sting al Dunarii albastre" (1983), "in fiecare zi mi-e dor de tine" (1988), etc.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Stela Popescu a facut o cariera si in televiziune. A jucat in televiziune de la infiintare pana in prezent, in piese de teatru si emisiuni de divertisment, reusind sa transmita ceva din spiritul satiric si contestatar al Revistei prin textele unor scriitori de valoare: Mihai Maximilian, Grigore Pop, Octav Sava sau Dan Mihaescu. TVR a scos pe piata DVD-urile "O stea printre stele" (2006) si "Stela si Arsinel" (2005) care reunesc o parte dintre aparitile televizate ale Stelei Popescu.