Dacă vrei să ai un somn bun și să te simți odihnit a doua zi, ei bine, trebuie să știi că există o variantă simplă și sănătoasă pentru a te bucura din plin de orele de peste noapte.

Ce trebuie să faci? Trebuie să ai grijă ce mănânci înainte de a merge la culcare, căci există alimente care îți aduc multe beneficii.

Citește și: 5 plante care te ajută să stimulezi capacitatea de memorare

Fructele care te ajută în lupta cu insomnia

Așadar, mai ales vara, când disconfortul termic este ridicat chiar și pe timp de noapte, ceea ce poate provoca un somn greu și neplăcut, se recomandă ca înainte de ora de culcare să se consume fructe.

Pentru a nu avea un somn superficial sau pentru a nu te confrunta cu insomnii, e bine să îți asiguri o temperatura răcoroasă în cameră, să fie întuneric, dar și să consumi seară de seară alimente care te ajută să adormi mai repede și mai ușor.

Iar unele dintre aceste alimente sunt, de fapt, fructele. Mai ales în sezonul cald, se spune că este bine să consumăm, pentru a ne odihni cum trebuie peste noapte, cireșe, ananas și kiwi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cristalul care poate aduce iubire. Terapia cu cristale influențează starea de spirit

Cireșe

Cireșe

[Sursa foto: Freepik]

Cireșele  au un conținut ridicat de melatonină, substanța care contribuie la declanșarea somnolenței, tocmai de aceea este bine să le consumi seara, înainte de merge la somn. Și nu îți face griji pentru siluetă, căci cireșele au un conținut scăzut de calorii, astfel că, ai o gustare dulce, dar sănătoasă, care să nu-ți afectează greutatea.

Ananas

Ananas

[Sursa foto: Freepik]

Ananasul este și el unul dintre fructele care te ajută în lupta cu insomnia, căci și el conține melatonină. De asemenea, acest fruct îți aduce și un plus de fibre și enzime, ceea ce-l face perfect pentru gustările de după mesele copioase și bogate în proteină.

Kiwi

Kiwi

[Sursa foto: Freepik]

Iar un alt fruct-minune este kiwi-ul. Acesta are foarte puține calorii, dar este și foarte bogat în serotonină, substanța chimică ce induce și reglează somnul. Iar beneficiile lui sunt multiple, căci conține și vitamina C, are efect antiinflamator, antioxidant și reglează digestia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si