Un studiu recent, efectuat de cercertătorii de la Texas A&M AgriLife, arată că expunerea la un compus găsit în plasticuri policarbonate, BPA, poate agrava simptomele și crește rata mortalității.

"Acesta este primul studiu care arată că BPA poate avea un impact negativ asupra metabolismului într-un mod în care a putut fi asociat cu bolile intestinale", a afirmat Jennifer DeLuca, autoarea studiului, potrivit Descopera.ro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Deşi cauzele pentru acest grup de boli nu au fost determinate, se ştie că expunerile la mediu precum dieta, fumatul, infecţiile şi substanţele toxice sunt factori de risc pentru apariţie", a adăugat Kimberly Allred, o altă autoare a studiului.

"Aici am dorit să ne concentrăm atenţia asupra efectului pe care BPA-urile le pot avea asupra şanselor apariţiei bolilor intestinale".

BPA se găseşte în recipientele pentru băutură şi mâncare, precum sticlele cu apă şi pe această cale poate contamina alimentele, ajungând ulterior în corpul uman.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si