Cei 8 reni ai Moșului, despre care s-a vorbit pentru prima dată în anul 1823, în poemul „A visit from St. Nicholas”, dar și celebrul Rudolph, cel cu nasul mare și roșu, sunt dintotdeauna considerați și menționați ca fiind masculi. 

Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen și chiar și Rudolph sunt femele!

Deși pare nebunesc și greu de crezut, oamenii de știință spun că toți cei 9 reni ai lui Moș Crăciun au acest „element special”.

mos craciun alaturi de renii lui

Moș Crăciun are nouă reni cu ajutorul cărora, în fiecare an, împarte cadouri copiilor din întreaga lume.

[Sursa foto: iStock]

De ce sunt femele renii lui Moș Crăciun? Sau... de ce nu pot fi masculi?

Profesorii Gerald Lincoln și David Baird de la Universitatea din Edinburgh au spus, pentru Telegraph, că renii lui Moș Crăciun nu pot fi masculi dintr-un motiv simplu: doar renii femele au încă coarne în ziua de Crăciun. La polul opus, masculii speciei își pierd coarnele înainte de mijlocul lunii decembrie.

„Renii masculi își pierd de fapt coarnele înainte de Crăciun, așa că nu pot avea coarne în timpul Crăciunului”, a spus profesorul Lincoln.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- A venit Moș Crăciun. Cei mici au primit cadourile mult visate

„Ei au sezonul de împerechere toamna, atunci când folosesc coarnele pentru a se lupta, însă odată ce această perioadă se termină, ei le pierd”, a mai adăugat acesta.

Din cele 40 de specii diferite de cerbi de pe Pământ, doar specia de reni are și femele cu coarne.

În plus, femelele au avantaj față de masculi: potrivit LiveScience, atunci când se pregătesc de iarnă, femelele ren acumulează aproximativ 50% grăsime corporală care le ajută să se mențină calde la temperaturi destul de joase, în timp ce masculii acumulează doar 5% grăsime corporală.

Toate acestea arată că, dacă într-adevăr renii ar zbura de la Polul Nord în toată lumea de Crăciun, cel mai probabil doar femelele ar fi pregătite pentru călătorie.

mos craciun reni

Moș Crăciun și renii lui duc cadouri copiilor an de an.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: VIDEO- Surprizele din casa lui Moș Crăciun! Ce poți face în lumea reală a Moșului?

În plus, profesorul Lincoln a mai descoperit un lucru interesant. Dacă un ren mascul este castrat, procesul prin care acesta își pierde coarnele se oprește.

„Rudolph ar putea fi un ren mascul castrat sau o femelă. Cred că e mai frumos să ne gândim că Rudolph este o femelă!" a spus Lincoln.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si