Close sidebar
Close sidebar

Stim ca iti place soricul si ca abia astepti sa mananci de sarbatori, dar acest obicei este nociv. Ce recomanda specialistii in nutritie

Se apropie Sarbatorile de Iarna, iar romanii se gandesc la masa imbelsugata de Craciun si de Anul Nou. Unul dintre preparatele ce urmeaza sa fie servite este soriciul, iar specialistii spun ca nu trebuie exagerat cu acest produs.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Specialistii in nutritie spun ca soriciul nu este mult diferit fata de pielea de pui. "Este foarte caloric, are continut mare de grasimi si proteine, dar mai multe proteine de calitate inferioara, cum este colagenul. Este greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice, biliare sau pancreatice", a declarat doctorul Ionut Stefan, noteaza cei de la realitatea.

Citeste si: Acesta este satul uitat de lume, în care mai locuiesc doar 5 familii! Dezastrul care a dus la depopularea satului Pardoși, din Buzău- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

El spune ca e bine sa renuntam la sorici si sa consumam mai mult muschi de porc pentru ca acesta contine o cantitate mare de proteine, vitamina B si mult fier. "Soriciul este la fel ca pielea de pui, piele pe care multi o arunca. Nu are valoarea nutritiva a carnii pentru ca e facut din tesut conjunctiv", mai spuns si nutritionistul Corina Zugravu.

Medicii recomanda sa consumati sorici, dar in cantitati mici si sa il curatati extrem de bine de grasime. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI