Amplasarea rastelelor pentru biciclete pe strazile din apropierea institutiilor publice din Capitala

Pe strazile din zona institutiilor publice din Capitala ar putea fi amplasate rastele pentru parcarea bicicletelor, daca proiectul de hotarare va fi aprobat de consilierii generali.

"Amplasarea rastelelor se va face de catre administratorii strazilor respective, numai dupa obtinerea avizului Comisiei Tehnice de Circulatie a Municipiului Bucuresti. Administratia Strazilor si primarii sectoarelor 1-6 vor duce la indeplinire prevederile prezentei hotarari”, se arata in proiectul de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului General

al Municipiului Bucuresti.

In expunerea de motive, municipalitatea spune ca, pentru incurajarea utilizarii bicicletei ca mijloc de transport, pe langa construirea de benzi pentru biciclete, este nevoie si de amplasarea rastelelor pentru parcarea acestora.

Stimulent financiar in valoare de 2.500 de lei pentru copiii nou-nascuti

Consilierii generali dezbat, in sedinta de joi, si un proiect de hotarare privind acordarea unui stimulent financiar de 2.500 de lei pentru nou-nascuti.

Potrivit proiectului, suma de 2.500 de lei va fi acordata o singura data pentru fiecare nou-nascut, de catre Directia Generala de Asistenta Sociala a

Municipiului Bucuresti din cadrul Primariei Capitalei, in baza unui dosar care va contine actul de indentitate al unuia dintre parinti in original si copie, certificatul de nastere al copilului in original si copie, biletul de iesire din spital sau certificatul medical constatator al nasterii si o cerere tip.

Dosarul cu documentele doveditoare trebuie depus la sediul Directiei in termen de o luna de la nasterea copilului.

Pentru acordarea stimulentului, cel putin unul dintre parinti trebuie sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti, iar copilul sa se fi nascut intr-una dintre maternitatile din Capitala.

In expunerea de motive, municipalitatea arata ca, in recensamantul din 2011 realizat de Eurostat, Romania se afla printre primele cinci state din 28 in care declinul demografic este cauzat de sporul natural negativ si de migratie, astfel ca este necesara crearea unor servicii sociale care sa stimuleze natalitatea, iar conform Institutului National

de Statistica, in perioada 2010-2015, numarul nou-nascutilor cu parintii cu domiciliul in Bucuresti a scazut.

Consilierii Generali au aprobat, in sedinta din 18 mai, proiectul de hotarare prin care Primaria Capitalei va acorda, prin Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucuresti, un stimulent de 1.500 de lei net fiecarei familii de tineri care se casatoresc, cu conditia ca cel putin unul dintre soti sa fie la prima casatorie si cel putin unul dintre ei sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Infiintarea unei societati comerciale care sa se ocupe de administrarea si salubrizarea cimitirelor

Consilierii generali isi vor da acordul de principiu si pentru infiintarea unei societati comerciale care sa se ocupe de administrarea, intretinerea si salubrizarea cimitirelor din Bucuresti.

Municipalitatea considera "necesara si oportuna” infiintarea unei societati care sa asigure administrarea, intretinerea si igienizarea locurilor de inhumare si a locurilor de veci si precizeaza ca noua firma ar avea nevoie de un capital social de minimum 120.000

de lei pentru a-si putea desfasura activitatea si pentru a "putea face fata concurentei in domeniu”.

Consilierii generali au aprobat in sedintele din 30 ianuarie, 29 martie si 11 aprilie infiintarea mai multor societati comerciale proprii. Cele 21 de firme ale Primariei Capitalei vor avea ca unic actionar Consiliul General al Municipiului Bucuresti si vor face parte dintr-un Holding Municipal, acestea avand ca activitati dispecerizarea transportului de persoane in regim de taxi, producerea si furnizarea energiei electrice si termice, iluminatul public, administrarea si dezvoltarea infrastructurii spitalicesti, servicii in tehnologia informatiilor, promovarea Bucurestiului ca destinatie turistica, administrarea parcurilor si gradinilor publice, administrarea spatiilor publicitare, intretinerea arborilor situati pe spatiile verzi publice din Capitala, paza obiectivelor care apartin Primariei Municipiului Bucuresti, consolidarea cladirilor cu risc seismic, coordonarea si consultanta proiectelor de infrastructura mare ale Capitalei, gestionarea fondul imobiliar al orasului, administrarea drumurilor, administrarea parcarilor publice, managementul sistemelor integrate de trafic, precum si activitati de voluntariat, constructia de locuinte sociale si activitati de dezinsectie si deratizare.

Program de studiu despre Uniunea Europeana pentru elevii din clasele a XI-a si a XII-a

Un alt proiect aflat joi pe ordinea de zi a sedintei CGMB prevede introducerea unui program de studiu intitulat "EU in licEU”, pentru elevii din clasele a XI-a si a XII-a.

Potrivit proiectului de hotarare, programul de studiu despre Uniunea Europeana intitulat "EU in licEU”, pe care municipalitatea vrea sa il implementeze in urmatorii doi ani scolari, ar dura patru saptamani, cate doua ore pe saptamana, si este dedicat elevilor din clasele a XI-a si a XII-a din anii scolari 2017-2018 si  2018-2019. La sfarsitul acestui program, elevii vor primi o diploma, iar cei mai buni dintre ei vor fi premiati.

Initiatorii proiectului isi motiveaza propunerea prin faptul ca in prima jumatate a anului 2019 Romania va avea presedintia Uniunii Europene, "moment extrem de important, care necesita o pregatire temeinica”

Ei mai spun ca nivelul de cunoastere a Uniunii Europene, precum si a drepturilor pe care le au cetatenii europeni este inca scazut in randul romanilor.
Trecerea unei cladiri in administrarea Academiei Oamenilor de Stiinta, unde membri sunt Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu, IPS Teodosie

Proiectul de hotarare privind trecerea unei cladiri in administrarea Academiei Oamenilor de Stiinta, unde membri sunt Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu si IPS

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Teodosie, se afla din nou pe ordinea de zi a sedintei CGMB, dupa ce acesta a fost respins in sedinta din 18 mai.

In noul proiect de hotarare au fost atasate in plus doar avizele favorabile ale unor comisii de specialitate- Comisia Invatamant, Tineret, Sport si Educatie 

Civica si Comisia Patrimoniu-, dar si procesul-verbal de receptie la terminarea lucrarilor de refacere a fatadelor respectivului imobil, contract in valoare de 260.227,17 de lei cu TVA.

Academia Oamenilor de Stiinta din Romania a solicitat darea in administrare a imobilului situat in Strada Ilfov nr. 3, Sector 5, Bucuresti, "in vederea desfasurarii corespunzatoare a activitatii".

In expunerea de motive a proiectului de hotarare nu este, insa, specificat pe ce perioada ar urma sa fie imobilul respectiv dat in administrarea AOSR.
Potrivit proiectului de hotarare, lucrarile de amenajare si punere in functiune a cladirii se vor realiza pe cheltuiala Academiei Oamenilor de Stiinta din

Romania, in timp ce Municipalitatea a facut recent lucrari de reparatii la acoperisul si fatada imobilului.
Cladirea este formata din subsol, parter si etaj si are o suprafata utila de 641,53 de metri patrati, din care subsol 189,88 de metri patrati, parter 210,04 metri patrati si etaj 241,61 de metri patrati. Terenul are o suprafata de 489,00 de metri patrati, din care suprafata construita 249,00 de metri patrati.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a respins in sedinta din 18 mai, cu 32 de voturi "pentru”, o abtinere si 15 voturi „impotriva”, proiectul de hotarare care prevedea ca Primaria Capitalei sa dea o cladire din centrul Bucurestiului in administrarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania (AOSR), printre ai carei membri se numara fostul presedinte Ion Iliescu, fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu si arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie. Grupul PNL a votat impotriva proiectului, consilierul Ciprian Ciucu afirmand ca AOSR este "o rusine pentru societate”.

Un alt proiect propus spre aprobare in sedinta de joi a CGMB vizeaza declansarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate private situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica "Realizarea retelelor publice de alimentare cu apa, canalizare, iluminat public, precum si a drumurilor aferente ansamblului Henri Coanda – Etapa I”, in vederea continuarii si finalizarii lucrarilor de interes public local”.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si