Hotărârea vine într-un moment greu pentru sportul românesc, în general, în contextul în care pandemia a afectat grav resursele și așa secătuite ale acestei activități de masă.

La data de 19.06.2019, omul de afaceri câștiga șefia FRT, încă din primul tur. Din cele 46 de voturi, 32 a primit fostul mare campion, Marius Vecerdea – 11 voturi, Ion Țupa – 3, iar Liviu Ursuleanu – 0. Atunci Răzvan Itu a renunțat la candidatură înaintea procedurii de numărare.

De ce a renunțat Țiriac la șefia FRT

Țiriac a luat această decizie după ce a analizat foarte bine perspectivele pe care le are forul pe care îl conducea într-un an deosebit de greu, olimpic. Contextul pandemiei care a lovit întreaga lume a determinat Guvernul, conform unui material publicat în exclusivitate de ProSport, să reducă bugetul MTS cu aproximativ 30 la sută, ceea ce, automat, se răsfrângea asupra fiecărei federații în parte.

Ion Țiriac a considerat că acesta este un moment potrivit pentru a lăsa locul altcuiva, care să fie mai motivat și mai deschis spre a rezolva problemele grave din tenisul românesc. Locul pe care îl lasă vacant va fi ocupat de un interimar până la viitoarele alegeri.

Citeste si: Simona Halep, debut în forță la Australian Open 2021. Și-a spulberat prima adversară. "Sunt în formă"

MTS a refuzat finanțarea FRT

De-a lungul ultimilor ani, Federația Română de Tenis a trăit în ape tulburi. Ministerul Tineretului și Sportului a refuzat să o finanțeze și s-a ales cu un proces, pe care ulterior l-a și pierdut. Prin Decizia civilă nr. 2979/30.06.2020, a cărei motivare a fost comunicată, Înalta Curte de Casație și Justiție a României s-a pronunțat asupra nelegalității temeiului pentru care MTS a refuzat finanțarea Federației Române de Tenis.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Teren de tenis

De altfel, în luna iunie 2020, Ion Țiriac a putut deveni în mod oficial președinte al FRT, după ce a câștigat toate procesele intentate de contestatarii alegerilor pe care și le adjudecase în mod legal și fără drept de apel.

Citeste si: Români la Australian Open 2021: program și rezultate LIVE. Știri și cote la pariuri

Care a fost cu adevărat motivul demisiei

Hotărârea miliardarului român a fost oarecum anunțată de „semnalele” date în ultima perioadă de Țiriac. Declarațiile date pentru GSP sunt o dovadă a dezamăgirii simțite de fostul jucător de tenis în fața neputinței de a schimba radical sportul care i-a oferit cele mai mari satisfacții.

„Să sperăm că acest Guvern își va aduce aminte de federația asta care a trăit de pe o zi pe alta, ea fiind singura federație care a fost într-o semifinală de Campionat Mondial, adică în 2019 în FED Cup.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Dacă oamenii ăștia nu execută câteva centre naționale în diverse colțuri ale țării și nu adoptă acești mii și mii de copii, atunci, numai cu talent, noi dispărem! Năstase, Halep, Ruzici, Tecău nu se cumpără de la supermarket. Se nasc, dar se nasc cu niște sacrificii ale părinților”, a declarat Ion Țiriac.

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si